Κατά 652% το ποσοστό αύξησης των παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος στα αναμορφωμένα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων! Άλλα δύο τμήματα εγκαινιάζονται από φέτος: ένα στον δεύτερο βρεφονηπιακό σταθμό (στον χώρο πίσω από το 5ο Δημοτικό) και ένα στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, με απογευματινή λειτουργία. Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «όλα αυτά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Δήμου Τρικκαίων, να υλοποιήσει ένα πανελλήνιας εμβέλειας πρόγραμμα, για αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στα ΚΔΑΠ. Κάτι που θα επιτευχθεί με δύο τρόπους:

- με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους μέχρι αργά το απόγευμα
- με την αύξηση των δραστηριοτήτων για τα παιδιά.
Και όλα αυτά, φυσικά, εντελώς δωρεάν, μέσα από το Πρόγραμμα "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2015-2016" που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ. Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για ένταξη των παιδιών στους Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) και το Κ.Δ.Α.Π. Ατόμων με Αναπηρία θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 18 Αυγούστου.
Η συγκεκριμένη δράση έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά από τον Δήμο Τρικκαίων, με μόνο γνώμονα, την αύξηση των ωφελουμένων μικρών παιδιών. Δηλαδή, τη μέγιστη δυνατή συμβολή του Δήμου στις κοινωνικές ανάγκες για τις εργαζόμενες – μη δημοσίους υπαλλήλους - μητέρες, οι οποίες, εφ’ όσον υποβάλλουν αιτήσεις (και αυτές εγκριθούν από την ΕΕΤΑΑ) θα μπορούν να γνωρίζουν πού και με τι απασχολούνται τα παιδιά τους.
Οταν, μάλιστα, είναι εξαιρετικά αυξημένα τα κονδύλια για ολόκληρη τη Θεσσαλία, ο Δήμος Τρικκαίων, με μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων και ωφελουμένων, διεκδικεί και κατανέμει  περισσότερα χρήματα προς όφελος των παιδιών.
Έτσι, ο Δήμος καθίσταται ενεργός συμμέτοχος και πάροχος υπηρεσιών στους γονείς και δη στις εργαζόμενες μητέρες, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας.

Τα οφέλη για τα παιδιά

Τα οφέλη για τους μικρούς τρικαλινούς είναι πολλαπλάσια. Κυρίως, το ότι πλέον θα μπορούν εντελώς δωρεάν, να απασχολούνται σε σειρά δραστηριοτήτων:

1. Αθλητισμός

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, βόλεϊ, τένις, τάε κβο ντο

2. Μουσική

Μουσική προπαιδεία, Θεωρία, Εκμάθηση μουσικών οργάνων (πιάνο, βιολί, κιθάρα,  μπουζούκι, άλλο)

3.  Θέατρο

Θεατρικά Εργαστήρια, παντομίμα

4. Εικαστικά

Ελεύθερο σχέδιο, Χρώμα, Πηλός, Χαρακτική, Γραφιστική

5. Χορός

Παραδοσιακοί χοροί, μοντέρνοι χοροί, μπαλέτο

6. Πληροφορική

Εκμάθηση - πιστοποίηση, διαδίκτυο

7. Περιβάλλον

Ανακύκλωση, Οικολογική Συνείδηση

8.       Μελέτη

Ξένες γλώσσες, Γλώσσα, Λογοτεχνία, Σκάκι, Βοήθεια ση χολική μελέτη

9.       Παιχνίδια

Ομαδικά, παραδοσιακά, επιτραπέζια, ψηφιακά, γνώσεων

Τα ΚΔΑΠ

Η πολιτική του Δήμου για ενίσχυση του θεσμού των ΚΔΑΠ και παράλληλη – ταυτόχρονη ενδυνάμωση της κοινωνικής προσφοράς, γίνεται στα γνωστά ΚΔΑΠ, με μικρές αλαλγές στη χωροθέτηση:
- το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ μεταφέρθηκε πλέον στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
- το ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ λειτουργείο στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων
- το ΚΔΑΠ ΣΤΑΘΜΟΣ παραμένει επί της πλατείας Πούλιου.
Συνολικώς, από τα 300 παιδιά πέρυσι, φέτος εγκρίθηκαν οι θέσεις για 1956 παιδιά!
Τα υπόλοιπα περιφερειακά ΚΔΑΠ – η λειτουργία των οποίων επίσης έχει εγκριθεί – φιλοξενήσουν παιδιά, μόλις συσταθεί κανονικά και η νέα ΔΕΚΑ. Έτσι, θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την παροχή ενός πλέγματος ενίσχυσης στην τρικαλινή οικογένεια.

Προσλήψεις
Επιπροσθέτως, τα οφέλη διαχέονται και στην τρικαλινή κοινωνία, αφού θα γίνουν και προσλήψεις εκπαιδευτών – εκπαιδευτικών. Οι ειδικότητες και ο αριθμός τους, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ωφελουμένων που τελικώς θα εγκριθούν: όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των ωφελουμένων, τόσο μεγαλύτερος κα ο αριθμός των προσλαμβανομένων. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα για την ενίσχυση των ΚΔΑΠ, ωφελεί και τους επιστήμονες του Δήμου, οι οποίοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν στον τομέα της παροχής γνώσεων σε παιδιά. Ανακοινώσεις για αυτό το θέμα θα γίνουν αναλυτικότερα, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ολόκληρη η προκήρυξη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr).  Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη από 4/8/2015