Ο καρκίνος στα παιδιά μπορεί να νικηθεί! Και το απέδειξε η μεγάλη κινητοποίηση και τα χαμόγελα που συνόδευσαν στα Τρίκαλα τον 27χρονο εκ Λονδίνου Έλληνα, Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη. Ο ίδιος έκανε πράξη το όνομά του και ποδηλατώντας από 8 χώρες επί 35 ημέρες και για 2.500 χιλιόμετρα, από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων μαζί με τους Τρικαλινούς, έστειλαν το μήνυμα: ενίσχυση της «Φλόγας» κατά του καρκίνου στα παιδιά, με στόχο τη συγκέντρωση 10.000 ευρώ. Το μήνυμα συνόδευσαν από την είσοδο των Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και οι εκλεκτοί επισκέπτες: ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης γερμανική πόλης Castrop-Rauxel, κ. Rajko Kravanja (Ράικο Κράβανια) και ο τοπικός βουλευτής του SPD (σοσιαλδημοκράτες) κ. Frank Schwabe (Φρανκ Σβάμπε), μαζί με τμήμα της γερμανικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται τα Τρίκαλα, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο κ. Χρυσόστομο Κυρίτση και τον εντεταλμένο για θέματα εθελοντισμού δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Λάππα.


Η μεγάλη πομπή με τον θρύλο της ποδηλασίας Στέλιο Βάσκο, τους Ποδηλάτες Τρικάλων, τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, από την οδό Καλαμπάκας έφτασε στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, την Ηρώων Πολυτεχνείου. Εκεί, οι σύγχρονοι ήρωες της ζωής, με χαρά υποδέχτηκαν τον Ελπιδοφόρο και την ελπίδα που έφερε μαζί του. Η έκδηλη συγκίνηση εκφράστηκε στις ευχαριστίες της προέδρου τοπικού παραρτήματος της «Φλόγας» κ. Κούζα, των δεκάδων εθελοντών και όλων των παριστάμενων μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, τονίζοντας τη σημασία του μηνύματος για τα παιδιά και τον αγώνα όλα σε τέτοια ζητήματα. Ενώ οι Γερμανοί επισκέπτες, συγκινημένοι αλλά και χαμογελαστοί για το μεγάλο αυτό γεγονός, δεν έχασαν την ευκαιρία να τονίσουν τη σημασία της αλληλεγγύης.
Ακολούθησε μια μικρή γιορτή και μια ποδηλατάδα εντός της πόλης των Τρικάλων, με τη Φλόγα να μεταλαμπαδεύει αγάπη και με τις πεταλιές να μεταδίδει το μήνυμά της παντού.