Κατακλύστηκε από κόσμο απόψε  το βράδυ η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και υποψήφιου βουλευτή Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία Κων/νου Σκρέκα. Ψηφοφόροι του και υποστηρικτές της Ν.Δ. έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση με τον κ. Σκρέκα να τους ζητά τη στήριξή τους και την είσοδό του στη νέα Βουλή για να συνεχίσει το έργο του.

Αρχικά προβλήθηκαν δύο βίντεο, το πρώτο με αναφορές στα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και τους αρχηγούς του σε όλη αυτή τη διαδρομή και το δεύτερο αφορούσε το έργο του ιδίου από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του «βλέπω και νέα παιδιά που τώρα έρχονται κοντά μας προσδοκώντας από εμάς σε μια καλύτερη Ελλάδα...  Χαίρομαι γιατί βλέπω όλους εσάς που μου δώσατε δύναμη με την ψήφο σας το 2012 να εκλεγώ βουλευτής και να σας εκπροσωπήσω. Να παλέψω για εσάς, να αγωνιστώ για τα δίκαιά σας, να αγωνιστώ για τον τόπο μας και την πατρίδα. Δεν θέλω να σας πω μεγάλα λόγια σήμερα, παρά μόνο ότι δούλεψα, δούλεψα πολύ για να καταφέρω το καλύτερο δυνατόν για τα αγαπημένα μας Τρίκαλα, αλλά και για την Ελλάδα... Δουλειά που αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ορίζοντάς με υπουργό Ανάπτυξης... Και πιστέψτε με από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκα σ’ αυτή τη θέση το μυαλό μου ήταν σε όλους εσάς, ήταν στον τόπο μας και στο πως θα μπορέσω από εκεί να βοηθήσω... Είμαι ευγνώμων απέναντί σας και δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα συνεχίσω να κάνω το πάν για να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη ευθύνης. Αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη εμπιστοσύνης.  Δύναμη που υπηρετεί και εκπληρώνει τις προσδοκίες των πολιτών. Εκπληρώνει το αίτημά τους να αισθάνονται ασφάλεια για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.  Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, στο Δημόσιο Τομέα, στην Παιδεία. Κάναμε κανόνα τη διαφάνεια.  Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε τίποτε».  

Μιλώντας για έργο του στις 59 ημέρες του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωσε ότι «δούλεψα και πετύχαμε:

Τη ψήφιση νέου Νόμου για το ΕΣΠΑ, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ένα ευρώ από κοινοτικούς πόρους.

Την έγκριση του συνόλου των Επιχειρηματικών Προγραμμάτων.

Τη διασφάλιση και άμεση αξιοποίηση των 26 δις Ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάκαμψη

Ενισχύσαμε τη ρευστότητα στην αγορά με την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Έτσι δίνεται ανάσα 200 εκ. € σε εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες.

Εξασφαλίσαμε την άμεση έναρξη δράσεων συνολικού ύψους 440 εκ.  ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας και της απασχόλησης

Ξεκινήσαμε νέες δράσεις επιχειρηματικότητας για άνεργους νέους ύψους 100 εκ. ευρώ

Εγκρίναμε πρόσθετες πιστώσεις 89 εκ. ευρώ  για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Μειώσαμε τη γραφειοκρατία και πια για 897 επαγγέλματα δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας».

Αναφορά έκανε επίσης στις ενέργειες του για την υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, ενός έργου πνοής για την περιοχή όπως και για την εξασφάλιση χρηματοδότησης σε 16 σημαντικά έργα  σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Κλείνοντας επισήμανε ότι «τα τελευταία 2μιση χρόνια, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσαν μια νέα προοπτική στη χώρα. Τη νέα αυτή προοπτική καλούμαστε να συνεχίσουμε και μετά τις 25 Ιανουαρίου. Με τη βοήθειά σας θα το πετύχουμε», ενώ για τον εαυτό του συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ζητώ τη στήριξή σας. Να με στείλετε ισχυρό στην επόμενη Βουλή».