Από το 1932 δραστηριοποιείται στα μέρη μας η ΙΠΠΟΤΟΥΡ Α.Ε. αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Μετά από 83 χρόνια λειτουργίας στο χώρο παραγωγής αλόγων ιπποδρόμου αλλά και μανιταριών τα τελευταία χρόνια, η επιχείρηση βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, σε διαδικασία παύσης των εργασιών της. Ήδη οι 35 εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στις εγκαταστάσεις της Λαζαρίνας ενημερώθηκαν για το επερχόμενο λουκέτο.

Ο κατήφορος για την εταιρεία ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Τα άλογα σταμάτησαν να φέρνουν λεφτά, καθώς ο ελληνικός ιππόδρομος υπολειτουργούσε ενώ παράλληλα οι τιμές των πουλαριών της Λαζαρίνας έπαψαν να είναι ανταγωνιστικές καθώς ακόμα και οι Άγγλοι στην Ελλάδα πούλαγαν φθηνότερα. Το 2010 το εκτροφείο έπαψε ουσιαστικά να λειτουργεί, ενώ αργότερα η εταιρεία αποσύρθηκε και από το χρηματιστήριο. Δόθηκε όλο το βάρος στα μανιτάρια, μέσω της θυγατρικής «Αγρόκτημα Λαζαρίνας», αλλά και εδώ τα πράγματα, τον τελευταίο καιρό, επιδεινώθηκαν δραματικά παρά το επιτυχημένο ξεκίνημα.

Παράλληλα με όλα αυτά, ατόνησε και το ενδιαφέρον της ιδιοκτησίας για την επιχείρηση. Η κυρία Αλεξάνδρα Χανδρή-Τερζή, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, έριξε το βάρος σε ποιο κερδοφόρες δραστηριότητες οπότε το τέλος επήλθε μοιραία.

Κάποιοι ψίθυροι, τέλος, για ενδεχόμενο ενδιαφέρον εξαγοράς από τρίτους δεν φαίνεται να επαληθεύονται, οπότε άλλοι 35 άνθρωποι από την περιοχή μας θα μείνουν, δυστυχώς, χωρίς μεροκάματο…

Κ.Τ.