“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες για την αντιμετώπισή τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου περιοδείας σε χωριά του Νομού και συνοικίες της πόλης. Ήμουνα πάντα δίπλα στους πολίτες και αυτό το αναγνωρίζουν. Αναγνωρίζουν την πορεία μου και ως Νομάρχης και ως Βουλευτής που συγκρούστηκα ακόμη και με την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μην είμαι αρεστός. Αυτό που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος στους πολίτες και όχι ευχάριστος στις κυβερνήσεις. Ούτε όμως κανείς μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν στήριξα τον πρωθυπουργό και ήμουνα ο πρώτος στα Τρίκαλα που στήριξα τον Αντώνη Σαμαρά”

Αυτά μεταξύ άλλων ανέφερε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Ερωτηθείς για τον Ε-65 ο κ. Βλαχογιάννης υπογράμμισε ότι και ως Νομάρχης αγωνίστηκε για τον Ε-65 και φυσικά τα τελευταία 2,5 χρόνια ως Βουλευτής. Θα προτιμούσα να “έμπαινε” στο ΕΣΠΑ και όχι στο πακέτο Γιούνκερ το οποίο έχει υπερκάλυψη σε ποσά έργων. Ο Ε-65 δεν χωρά εκεί”.

Για τις δημοσκοπήσεις που φέρουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε ότι οι πολίτες απαντούν στις δημοσκοπήσεις με βάση τον θυμό που έχουνε για την κυβερνητική πολιτική. “Εμείς δεν εφαρμόσαμε το πρόγραμμά μας γιατί μπήκαμε σε μια κυβέρνηση τριτοκομματική για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτό να καταλάβουν οι πολίτες. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ντέρμπι πολιτικό”.

“Η απόφαση του Ντράγκι δικαίωσε την πολιτική μας. Θα υπάρξει χαλαρότερο πρόγραμμα για το οποίο όμως πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε θα σκίσει μνημόνια και προγράμματα πως θα τα εφαρμόσει αυτά; Ο κ. Τσίπρας λέει θα χορέψει τις αγορές. Εγώ φοβάμαι μην χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό του Ζαλόγγου”.

Κληθείς να σχολιάσει τον προεκλογικό του αγώνα τόνισε “οι πολίτες με ακούνε με σεβασμό και κατανόηση. Αναγνωρίζουν την προσφορά μου στο Νομό. Ήμουνα ο πρώτος βουλευτής μέσα στη Βουλή με τις περισσότερες ομιλίες. Έλεγα αλήθειες και οι πολίτες να κρίνουν με την ψήφο τους ποιους θα προτιμήσουν. Δεν έλεγα άλλα στα Τρίκαλα και άλλα στην Αθήνα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία μου στη Βουλή και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Στις ομιλίες μου με χειροκροτούνε και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω”.

Τέλος αναφέρθηκε στην πορεία του ως Νομάρχης υπογραμμίζοντας ότι οι οδικοί άξονες Τρικάλων – Λάρισας, Τρικάλων – Καλαμπάκας, φέρουν τη  δική του σφραγίδα όπως και ο Τρικάλων – Πύλης ο οποίος ολοκληρώνεται. Πρόγραμμα Πίνδος που άλλαξε τον ορεινό όγκο του Νομού, πρόγραμμα εκτατικοποίησης 32 εκ. Ευρώ στο Νομό, σχολές ΤΕΙ, κατασκευή σχολείων.

“Ο Νομός Τρικάλων είχε μετατραπεί την οκταετία που ήμουνα Νομάρχης σε ένα απέραντο εργοτάξιο και ορισμένα έργα τα οποία ξεκίνησαν επί θητείας μου άλλα συνεχίζονται και άλλα ολοκληρώθηκαν. Πρόγραμμα εκτατικοποίησης προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ έφερα στο Νομό, το πρόγραμμα Πίνδος, έργα οδικά Τρίκαλα – Καλαμπάκα, Τρίκαλα – Λάρισα, προς Βυτουμά, Μαυρέλι – Δεσκάτη, Κορυδαλλός – Γρεβενά, Σπήλαιο Θεόπετρας, τα αρδευτικά δίκτυα του Λογγά, η γέφυρα στη Σαρακίνα, το Φράγμα Ληθαίου, τα φράγματα στο Σκεπάρι, στην Ασπροκκλησιά, αναδείξαμε πέτρινα γεφύρια και σχολεία, το οδικό κύκλωμα Μετεώρων, το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας και τόσα άλλα”.