Με αφορμή τα όσα ελέχθησαν στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα του πετάγματος στην ανακύκλωση των βιβλίων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι τα εξής. Τα βιβλία βρέθηκαν στο λεβητοστάσιο του Δημαρχείου πριν από 10 χρόνια. Άρα επί δημαρχίας του κ. Ταμήλου. Στην συνέχεια, παρέμειναν εκεί ,και επί των ημερών του κ. Λάππα. Και φτάνουμε στις μέρες του κ. Παπαστεργίου,ο όποιος προτίμησε την δραστική και εξόχως "σύγχρονη λύση" της ανακύκλωσης. Στα σκουπίδια δηλαδή.

Οι ευθύνες λοιπόν είναι διαχρονικές, και αφορούν όλους όσους άσκησαν την διοίκηση του δήμου.

Οι χθεσινές "κοκορομαχίες" και αντιπαραθέσεις για το ποιος φταίει πιο πολύ, είναι ένα δείγμα, του πως αντιλαμβάνονται όλοι τις ευθύνες τους, για ένα τόσο μεγάλο θέμα. Και δυστυχώς, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση δεν κατάλαβαν τίποτε. Στείρες αντιπαραθέσεις, και κούνημα του δαχτύλου εκατέρωθεν. Ούτε μια συγγνώμη από κανέναν. Ούτε μια ανάληψη πολιτικής ευθύνης έστω. Ούτε μια πρόταση για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Ο Σαίξπηρ, κάπου στον Άμλετ γράφει: "ντροπή το χρώμα σου που χάθηκε;". Και αυτό είναι το συμπέρασμα από την χθεσινή συνεδρίαση. Το χρώμα της ντροπής χάθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία.

Η Χρυσή Αυγή ήταν ο μόνος πολιτικός φορέας που ανέδειξε αυτό το θέμα. Η Χρυσή Αυγή ήταν ο μόνος πολιτικός φορέας που πρότεινε λύσεις για να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά. Οι υπόλοιποι σιώπησαν. Ίσως γιατί δεν είχαν κάτι να πουν, κάτι να προτείνουν. Ίσως γιατί τέτοια θέματα στην Ελλάδα των μνημονίων και της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής παρακμής δεν "πουλάνε".

Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα εξακολουθούμε να αναδεικνύουμε θέματα, και να προτείνουμε λύσεις. Η πόλη, καθώς και ο πολιτισμός και η ιστορία της δεν είναι ούτε για πέταγμα, ούτε για ανακύκλωση.

Γραφείο Τύπου της Τ.Ο Τρικάλων της Χρυσής Αυγής