Τη γυναικεία ματιά στην κοινωνία, στα επιτεύγματα και στην πραγματικότητα του Δήμου Τρικκαίων, περιέγραψε η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, σε σχετική ημερίδα στη Λάρισα. Και, κυρίως, αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές, δηλαδή σε όσα πρέπει οι Δήμοι να πράξουν, προκειμένου η ισότητα να εφαρμοστεί στην πράξη. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου η ομιλία της αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και νεολαίας έγινε στο πλαίσιο του θέματος «Πρακτικές και Εργαλεία Προώθησης της Ισότητας σε τοπικό επίπεδο», στην ημερίδα με θέμα «Ισότητα των φύλων και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο»

Η ημερίδα διοργανώθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου στη Λάρισα, από τη «Διαδικασία Α.Ε.», στο πλαίσιο του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων ανά φορέα πολιτικής, καθώς και πιλοτική ανάπτυξη και εφαρμογή Περιφερειακών και Τοπικών Προγραμμάτων Ισότητας των Φύλων στις περιφέρειες και δήμους των αποκεντρωμένων διοικήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».
Επομένως, η κ Μητσιάδη εστίασε στα όσα έχουν γίνει ήδη στον Δήμο:
- Τεχνολογία: Μια μαθήτρια ήταν η προγραμματίστρια του Arduino (μητρική πλακέτα ανοικτού κώδικα) προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Υδρορομποτικής στο 7ο ΓΕΛ Τρικάλων
- Αθλητισμός:  Ανέβηκαν κατηγορία, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Τρικάλων (Α Εθνική) και βόλεϊ του Ασκληπιού (Α2)
- Ηγεσία: Πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου είναι γυναίκα.
- Πολιτισμός: «Στους περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους, οι γυναίκες είναι αυτές που παίρνουν πρωτοβουλίες, που ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες, που θυσιάζουν πολλές ώρες προσπαθώντας να κρατήσουν ενεργή την κοινωνία, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», σημείωσε η κ. Μητσιάδη.
- Καθημερινότητα: «Οι γυναίκες δεν βρίσκονται μόνο σε διοικητικές θέσεις, αλλά καλύπτουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό, και το εργατικό δυναμικό. Οπλισμένες με υπομονή, επιμονή και δύναμη, βρίσκονται δίπλα μας και μας ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας, διατηρώντας την πόλη καθαρή, καλλωπίζοντας τα πάρκα, χρωματίζοντας με λουλούδια τις ζωές», τόνισε.
Όμως αυτές οι διαπιστώσεις, χρειάζονται και δράσεις. Προκειμένου, κυρίως, να συνεχιστεί στην πράξη η κατάκτηση της ισότητας των δύο φύλων.  Φράση κλειδί, κατά την αντιδήμαρχο, η «Χρειάζεται σωστός Σχεδιασμός και προγραμματισμός πρακτικών με βάση την κατανόηση των αναγκών και των δυο φύλων».
Συγκεκριμένα, απαιτούνται:
1. Σχεδιασμός οικισμού που θα καλύπτει τις ανάγκες σε εκπαίδευση και δημόσιες υπηρεσίες, με χρήση δημόσιων συγκοινωνιών

2. Αλλαγές στην καθημερινότητα: φωτισμός, ποδηλατόδρομοι, προσβασιμότητα, πάρκα, παιδικές χαρές

3. Περιβάλλον: Αύξηση του αριθμού των γυναικών σε θέσεις που ασχολούνται με το σχεδιασμό της περιβαλλοντικής ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής

Παράγοντες και προτάσεις, που, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου « ένας σχεδιασμός βασισμένος στην ισότητα, μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη κοινωνία».