Προσπαθούν, με φιλότιμες προσπάθειες είναι αλήθεια, ο Σάκης Παπαδόπουλος και οι άλλοι δύο  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων.

Παλιότερα, ως αντιπολίτευση, μπορούσαν να καταγγείλουν τους κυβερνώντες και να υπόσχονται ότι όταν θα έρθουν οι ίδιοι στην εξουσία τα πράγματα θα αποκατασταθούν.

Δυστυχώς η κυβερνητική πραγματικότητα είναι διαφορετική και μάλλον τους προκαλεί τρόμο η εκ των έσω διαπίστωση για το πόσο «βραχυκυκλωμένο» είναι το σύστημα Υγείας στη χώρα μας.

Παραμένει ως τέτοιο και λειτουργεί με μπαλώματα, γιατί κανείς δεν ήθελε να το καταστήσει λειτουργικό  για το έλληνα ασθενή που το πληρώνει από το υστέρημά του.

Οι προηγούμενοι το χρησιμοποιούσαν, για δεκαετίες ολόκληρες, ως προνομιακό πελατειακό πεδίο και χώρο διαπλοκής με απίστευτα κέρδη, ενώ η αριστερά αντί να ζητά και να επιδιώκει αξιοκρατία και διαφάνεια, έγινε, εν ονόματι των εργαζομένων, ο προστάτης της κάθε συντεχνίας.

Φτάσαμε λοιπόν στο μη περαιτέρω. Τα λεφτά τελείωσαν και το σύστημα στόμωσε. 

Έγινε αντιπαραγωγικό και αδιάφορο και αντί να προάγει τους ικανούς και άξιους παράγει σωρηδόν και άκριτα …διευθυντές, όπως συμβαίνει με τους γιατρούς.

Κάποια λύση θα βρεθεί για την Παιδιατρική σήμερα, αλλά το πρόβλημα θα σκάσει αύριο κάπου αλλού. Το σύστημα θέλει μεταρρύθμιση εκ βαθέων, αλλιώς θα απομυθοποιήσει και θα καταπιεί τους νέους κυβερνώντες πολύ πιο σύντομα απ΄ότι νομίζουν…

Κ.Τ.