Mε …κυμαινόμενους ρυθμούς βαδίζουν τα έργα στον Ε65. Η κατασκευάστρια εταιρεία, Κεντρική Οδός, κυκλοφόρησε ένα νέο εξαιρετικό βίντεο για την πορεία των έργων, όπου φαίνεται καθαρά ότι στα εύκολα τμήματα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και στα πιο δύσκολα, όπως είναι οι σήραγγες και οι γέφυρες κατασκευάζονται με σταθερό ρυθμό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου Ξυνιάδα-Τρίκαλα θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015. Το έργο βρίσκεται στο 51% της ολοκλήρωσής του και απασχολεί 700 άτομα στα εργοτάξιά του

Οι σήραγγες Τ2 (λίγο πριν από την Ξυνιάδα) και Τ3, Τ3a στην Ανάβρα έχουν διανοιχθεί από άκρη σε άκρη. Στη γέφυρα Καλέντζη έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις, ενώ πιο γοργές είναι οι εξελίξεις στο τμήμα της Καρδίτσας όπου τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε η τοποθέτηση του διαζώματος και η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Στη γέφυρα Πηνειού επίσης, το έργο είναι ολοκληρωμένο κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, αφού η γέφυρα έχει «στρωθεί» σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.  

Οσον αφορά το τελευταίο κομμάτι του δρόμου, έως την Εγνατία, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι έτοιμο ούτε μέσα στην επόμενη τριετία με τη χρηματοδότησή του να παραμένει στον …αέρα.