Μια ακόμη πανελλήνια πρωτιά για την e-trikala ΑΕ και μάλιστα καινοτόμα. Η εταιρία του Δήμου Τρικκαίων, ανέλαβε και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδρίασαν του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Με τον τρόπο αυτόν, κάθε πολίτης πλέον μπορεί, μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και πατώντας το ανάλογο εικονίδιο, να παρακολουθήσει ζωντανά τις συνεδριάσεις του οργάνου διοίκησης της ΚΕΔΕ. Αυτό προωθεί τη διαφάνεια και ενισχύει τη διαμόρφωση άποψης για τους ενεργούς πολίτες, που μετέχουν και δρουν για την Αυτοδιοίκηση, την ώρα ακριβώς που η Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πλέον κοντινό στον πολίτη θεσμό.

Σημειώνεται, επίσης, μια καινοτομία της e-trikala Α.Ε. Αντί να επιβαρύνει την ΚΕΔΕ με έξοδα για την επιλογή προγράμματος που θα αναμετέδιδε τις συνεδριάσεις, επελέγη η λύση που ήταν η συμφερότερη, που υπήρχε εκ των προτέρων, αλλά που δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ αυτή της χρήσης των δυνατοτήτων που παρέχει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το πανελλήνιο πρόγραμμα διασύνδεσης των φορέων του Δημοσίων. Έτσι, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://streaming3.syzefxis.gov.gr/kedestream/live.php, υπάρχει η on line παρακολούθηση των συνεδριάσεων. Και μάλιστα, με ευρυζωνικές (εξαιρετικά υψηλές) ταχύτητες στο διαδίκτυο, υψηλή ευκρίνεια, συμπόρευση ήχου και εικόνας.

Οι σχετικές παραμετροποιήσεις στο σύστημα και η συνολική τεχνογνωσία που απέκτησε πλέον η e-trikala Α.Ε., την καθιστούν για άλλη μια φορά κυρίαρχη στην υλοποίηση προγραμμάτων αξιοποίησης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Σημειώνεται, επίσης, ότι η εταιρία  ανέλαβε και τη συντήρηση του συστήματος, ενισχύοντας τον τρόπο προσφοράς υπηρεσιών.

Η συνεδρίαση

Στη σημερινή πρώτη on line συνεδρίαση, όπου παρέστη ο κ. Κ. Πουλάκης (φωτό), ως εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση, τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν:

-Πρόταση για κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2015

-Η διεξαγωγή του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και των επτά θεματικών περιφερειακών ημερίδων

-Σχέδιο προγράμματος δράσης των Επιτροπών της ΚΕΔΕ