Τις ολόθερμες ευχές σε επιτυχόντες και σε μη εισακτέους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, απευθύνει ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Σε μήνυμά του σε τρικαλινούς και τρικαλινές, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σημειώνει: «Ξέρω ότι οι σημερινές κλασικές κουβέντες και τα μεγάλα λόγια των “ειδικών”, δεν λένε τίποτε στους νέους μας.
Ξέρω ότι τα ευχολόγια και οι αοριστίες για το μέλλον, σε τόσο δύσκολες εποχές, είναι κενές για τους νέους που αγωνιούν.
Ξέρω, όμως, ότι από σήμερα αρχίζει η προσπάθεια για κάτι καλύτερο για τον καθένα. 
Δουλέψατε όλοι σκληρά. Κοπιάσατε. Αγχωθήκατε. Πλέον, δρέπετε καρπούς ή συνειδητοποιείτε την ανάγκη βελτίωσης. Όποιο όνειρο κι αν θέλει κανείς να εκπληρώσει, η απάντηση έχει ήδη δοθεί: μόνο η σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα. Αργά ή γρήγορα,  το κέρδος είναι η ίδια η ζωή».
Και καταλήγει: «Εύχομαι σε όσους εισάγονται σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να αποκτήσουν τα σοβαρά εφόδια για την επιστήμη τους και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Οσοι δεν τα κατάφεραν φέτος, έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν, να πεισμώσουν, να ξαναπροσπαθήσουν και να επιτύχουν».
«Η ίδια η ζωή, μας περιμένει να νικήσουμε και να τη χαρούμε!», καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει και τη μεγάλη επιτυχία των τρικαλινών, για μια ακόμη χρονιά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως αποτέλεσμα μεγάλης, κοινής προσπάθειας εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.