Έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το περιστατικό εξωσχολικής μαθητικής βίας σε σχολείο των Τρικάλων. Η επίθεση έγινε σε βάρος μαθητή της Α' Γυμνασίου, όπως κατήγγειλε η μητέρα του παθόντος στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε εντολή στην περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας να διερευνήσει το περιστατικό και να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.
Το θέμα κατήγγειλε και ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης. Όπως τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Φορτσάκης, «το πρόσφατο κρούσμα ενδοσχολικής βίας στα Τρίκαλα με θύμα ένα 12χρονο μαθητή, που φαίνεται ότι απειλήθηκε, εξυβρίστηκε και χτυπήθηκε από συμμαθητές του με αφορμή το βάρος του, ξυπνά στη μνήμη μας αντίστοιχα τραγικά συμβάντα του παρελθόντος και δείχνει ότι, δυστυχώς, το πρόβλημα παραμένει υπαρκτό και επίκαιρο».
«Το υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Οφείλει με μία σειρά άμεσων μέτρων να προσπαθήσει να περιστείλει αυτές τις ακραίες εκδηλώσεις, παράλληλα όμως χρειάζεται η εκπόνηση μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής με στόχο την καθολική εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών» αναφέρει ο κ. Φορτσάκης. «Η αδράνεια είναι καταδικαστέα, για να μη θρηνήσουμε στο μέλλον νέα θύματα».
tovima.gr