Την ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη μέριμνα και προσοχή στη διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για καθαρή πόλη, επισημαίνει στους υπεύθυνους των υπεραγορών τροφίμων ο Δήμος Τρικκαίων.

Με επιστολή του τμήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων, της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου, τονίζεται η ανάγκη σεβασμού του ωραρίου αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά και η ορθή χρήση των κάδων. Και τούτα, διότι υπάρχουν έντονα παράπονα από δημότες, αλλά και διαπιστώσεις από την Υπηρεσία, για τη σχεδόν μονοπώληση των ξκάδων από τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Η επιστολή, με θέμα «Καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου των Υπεραγορών Τροφίμων της Πόλης», αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Δήμος Τρικκαίων, στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα χωριά και την πόλη των Τρικάλων  καθαρά, καταβάλλει σοβαρές, εργώδεις προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή. Η καθαριότητα στην πόλη έχει βελτιωθεί, αλλά ποτέ δεν επαναπαυόμαστε.

Δυσάρεστη, όμως εντύπωση, προκαλεί στους Δημότες και στους επισκέπτες, η εξαιρετικά άσχημη εικόνα που παρουσιάζεται, είτε έξω από τα καταστήματα των οποίων προΐστασθε, είτε στους πολύ κοντινούς στα καταστήματα αυτά, κάδους απορριμμάτων, αφού: 

- Εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμου υλικού στην κυριολεξία βρίσκονται εκτός των μπλε κάδων.

- Μεγάλος όγκος αστικών απορριμμάτων τοποθετείται στους πράσινους κάδους, με αποτέλεσμα αυτοί συνήθως να γεμίζουν, αμέσως μετά την αποκομιδή του περιεχομένου τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας. 

Καθίστανται, έτσι, σχεδόν άχρηστοι οι κάδοι για τους συμπολίτες μας.

Πρόσφατα, δε, δημοσιεύματα, αλλά και παράπονα συμπολιτών στα μέλη της Δημοτικής αρχής και στις αρμόδιες υπηρεσίες, καταδεικνύουν ένα τεράστιο πρόβλημα.

Είναι προφανές, ότι τέτοιες συμπεριφορές, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα συνεργασίας, για τη διατήρηση της πόλης των Τρικάλων καθαρής. Είναι τουλάχιστον μη συμβατό με τους κανόνες υγιεινής, να πετιούνται τα απορρίμματα στους κάδους, να φεύγει το πρόβλημα από τα καταστήματα και να μεταφορτώνεται στην πόλη. 

Για τους λόγους αυτούς, είναι επιτακτική η ανάγκη:

- να σέβεστε το ωράριο αποκομιδής των απορριμμάτων, αστικών και ανακυκλώσιμων. 

- να επιμελείσθε της προσπάθειας για τη σωστή χρήση των κάδων.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε επιβολή προστίμων, όπως αυτά προβλέπονται  στον Κανονισμό Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος  της πόλης μας.