Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται πλέον η αγορά των Τρικάλων, με τους καταναλωτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στα αγαθά που θα απαρτίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να διασφαλίσει την ομαλή κίνηση της αγοράς εντατικοποιεί τους ελέγχους με τα μικτά κλιμάκια, μετά μάλιστα και τις κατευθύνσεις που έχει δώσει προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αιγοπροβάτων Νομού Τρικάλων κ. Δημήτρη Κόττη, τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών κ. Θεόδωρο Ευθυμίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Χοιροτρόφων Νομού Τρικάλων κ. Ευάγγελο Μπουρνάζο, τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Ανδρέα Νταλαμπίρα, τον πρόεδρο Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής κ. Κωνσταντίνο Ούτρα και τον κ. Βασίλειο Μπαμπαλιάρη χοιροτρόφο
Οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στην ποιότητα των προϊόντων, αλλά και στην πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας.


Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε: «Ενόψει των εορτών τα μικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτές τις ημέρες εντατικοποιούνται, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα. Παράλληλα σκοπός μας είναι να πατάξουμε και τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας παρουσιαστούν. Με τους εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων που μας επισκέφθηκαν εστιάσαμε στο θέμα των ελέγχων, αλλά και της αισχροκέρδειας, είμαστε δίπλα τους σε ότι και αν χρειαστούνε και μας διαβεβαιώσανε ότι και αυτοί με τη σειρά τους δεν θα επιτρέψουνε να δημιουργηθούνε προβλήματα στην τοπική αγορά και είμαι βέβαιος ότι οι καταναλωτές για άλλη μια χρονιά θα προτιμήσουνε και θα εμπιστευτούνε την τοπική αγορά».