Για τις 3 Απριλίου διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη την 1η Μαρτίου του 2011.

Αιτία είναι πως ένας εκ των τριών κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται πως και οι τρεις είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα 11 άτομα ως κατηγορούμενοι. Οι 11 δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρωί, όταν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του 22χρονου τρικαλινού Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου προκάλεσαν την οργή των συγγενών των θυμάτων.

«Δολοφόνοι σκουλήκια! Ζείτε ακόμη σκουλήκια; Ούτε μια ώρα μείωση της ποινής!», φώναξε η μητέρα ενός εκ των θυμάτων μόλις είδε να μπαίνουν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα και πολλοί συνάδελφοι των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης των δραστών ληστείας που είχε γίνει σε κατάστημα στο Μενίδι. Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο, στο ύψος του Ρέντη και ακινητοποίησαν το όχημά τους. Μόλις πλησίασαν τέσσερις μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν.

Τότε εκτός, από τους δύο νεκρούς είχαν τραυματιστεί δύο ακόμη αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.