Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ΑΘηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του και τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, και πλειάδος Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, πραγματοποιήθηκε χθες η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατος Χρυσόστομο οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών Συλλόγων και Φορέων, οι μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων, ο ιερός Κλήρος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα Μοναχικά Τάγματα και σύσσωμος ο λαός των Τρικάλων,
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων προσεφώνησε το νέο Μητροπολίτη και τον αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κάλεσε όλους σε μία πανστρατιά πνευματικού αγώνα.
Ο προκάτοχός του πρώην Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος τον καλωσόρισε με συγκίνηση, τον προσεφώνησε και του προσέφερε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, ως σημείο, όπως είπε, αμοιβαίας ενότητος, αγάπης και αφοσιώσεως.


Εν συνεχεία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, το νέο Μητροπολίτη προσεφώνησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της αντιπελάργησης, του σεβασμού, δηλαδή και της τιμής προς τους μεγαλυτέρους, που πρέπει όλοι να έχουμε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα και προς την κοινωνία, λέγοντας προς το νέο Μητροπολίτη ότι πρέπει να περιβάλλει τον Προκάτοχό του με στοργή και αγάπη.
Ακολούθως, τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο προσεφώνησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας, προς την οποία, όπως τόνισε, σήμερα ο λαός προστρέχει και την οποία εμπιστεύεται, και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμ. Αλέξιος, ο οποίος μίλησε για τον Γέροντα Μητροπολίτη Αλέξιο και τα περικοσμούντα την προσωπικότητα του νέου Μητροπολίτη χαρίσματα, στον οποίο προσέφερε, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου Ποιμαντορική Ράβδο.
Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο έργο του Επισκόπου στην Εκκλησία και κάλεσε όλους σε μια από κοινού συμπόρευση, λέγοντας ότι η κοινή πορεία και η ειρήνη του Θεού δεν μπορούν να πραγματοποιούνται έξω από την ενότητα των προσώπων και των θεσμών. Υποσχέθηκε δε ότι θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο, που οι Προκάτοχοί του και ο Σεβασμιώτατος κ.Αλέξιος του κληροδότησαν, τονίζοντας ότι παραλαμβάνει μία Μητρόπολη πλήρως στελεχωμένη και ζωντανή, με ανθηρές και ακμαίες πνευματικές δυνάμεις.