Με την παρουσία μεγάλου αριθμού γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων η ημερίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τη ζωή με Αυτοεκτίμηση».

Η Δ/ντρια της Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κ. Βασιλική Κάκλα, προλογίζοντας την εκδήλωση επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς και υγιούς κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι σημερινοί νέοι θα μπορέσουν να αναπτύξουν υγιείς και ανθεκτικές προσωπικότητες. Η αντιμετώπιση και η πρόληψη κάθε μορφής βίας στο σχολικό πλαίσιο, τόνισε, ότι αποτελεί βασικό στόχο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, γιατί έτσι διασφαλίζονται οι κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για τους μαθητέ/τριες . Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προστατευτικό παράγοντα.

 Η κ. Άρτεμις Γιώτσα και ο κ. Ανδρέας Ζεργιώτης, ομιλητές της εκδήλωσης, έδωσαν έμφαση στη σημασία που έχει για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού η υψηλή αυτοεκτίμηση και  παρουσίασαν τρόπους, τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση των  παιδιών και των μαθητών τους. Η υψηλή αυτοεκτίμηση, όπως τόνισαν οι ομιλητές αποτελεί βασικό προστατευτικό παράγοντα και σημαντική πηγή ενδυνάμωσης των παιδιών και των εφήβων απέναντι στις δυσκολίες και στις πολύπλοκες απαιτήσεις του σύγχρονου περιβάλλοντος. Γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα από μια συμπληρωματική σχέση είναι οι ‘σημαντικοί άλλοι’ που με συγκεκριμένες πρακτικές στην καθημερινή αλληλεπίδραση μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των αυριανών πολιτών.