Στο πλαίσιο συμμετοχής σε δράση του Ευρωπαϊκού έργου «Open Discovery Space» με αντικείμενο “Ατμοσφαιρική Ρύπανση και Αυτοκίνητο” οι μαθητές της ειδικότητας Οχημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, καθώς και μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκαν το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Σωτήρα Τρικάλων στις 27-03-2015.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του ΚΤΕΟ Τρικάλων και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διεξαγωγή ενός πλήρους ελέγχου επιβατηγού αυτοκινήτου. Η επίσκεψη των μαθητών είχε ως σκοπό τη συμμετοχή τους σε διαδικασίες βιωματικήςμάθησης και διεξαγωγής έρευνας και αποτιμήθηκε από αυτούς ως μία πολύτιμη εμπειρία.

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ και οι καθηγητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή του ΚΤΕΟ Τρικάλων κ. Αθανάσιο Μπαλατσούκα για την υποδοχή και την ενημέρωση των μαθητών, τον κ. Δημήτριο Θεοδώρου για τα τεχνικά και στατιστικά στοιχεία που μας παραχώρησε και τους ελεγκτές κ. Ζήση Γκουγκουστάμο, κ. Κων/νο Χαντζιάρα και κ. Αλεξάνδρα Τσιγάρα για την αναλυτική επίδειξη και επεξήγηση της διαδικασίας ελέγχου οχημάτων στα ΚΤΕΟ.