Συνεχίζει τις αλλεπάλληλες δράσεις και τον συντονισμό των προσπαθειών για ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, για την καρδιακή ανακοπή, ο Δήμος Τρικκαίων. Με τη γνωστή μας ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) να αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο, παραχωρήθηκε το πρωί συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Οι Εθελοντές Τρικάλων αποτελούν την ομάδα που συντονίζει δράσεις που υλοποιεί η κ. Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων, Διευθύντρια Σεμιναρίων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης κι το Δημόσιο ΙΕΚ του Νοσοκομείου Τρικάλων. Φέτος, όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, κυρίαρχο ζήτημα για την πανευρωπαϊκή εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την καρδιακή ανακοπή αλλά και την ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου, είναι η εκπαίδευση. Για την ακρίβεια, η εκπαίδευση εκπαιδευτικών, μαθητών αι εργαζομένων σε κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία. Όπως επεσήμανε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού  του Δήμου Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Λάππας, ο Δήμος μετέχει στην ευρωπαϊκή αυτή εβδομάδα, δίνοντας έμφαση στον συμβολισμό που προέρχεται από την εισαγωγή σεμιναρίων στα σχολεία, όλη τη διάρκεια του έτους, για μαθητές 12 και 13 ετών, ώστε, ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, να μετέχουν σε προσπάθειες να σωθούν ζωές. Ο κ. Λάππας υπενθύμισε ότι ήδη ο Δήμος Τρικκαίων έχει τοποθετήσει απινιδωτές, ενώ συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την απόφασή της, να τοποθετήσει και αυτή απινιδωτές σε κτήριά της. Ο δε αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης γνωστοποίησε ότι ο Δήμος ήδη έχει αποστείλει επιστολή στους Δημάρχους των αδελφοποιημένων με τα Τρίκαλα πόλεων, ζητώντας την αποστολή – δωρεά ενός απινιδωτή. Όπως τόνισε, το αίτημα φαίνεται πως θα γίνει δεκτό. Ετσι, η πόλη των Τρικάλων θα «εξοπλιστεί με πλήθος απινιδωτών, ικανών να σώσουν ζωές.


Η κ. Πολύζου τόνισε ότι το φετινό μήνυμα είναι η αισιοδοξία και η ελπίδα, με την εκπαίδευση όλων να είναι η σημαντικότερη συμβολή σε αυτό το μήνυμα. Όπως, δε, διευκρίνισε ο κ. Λέτσας, επικεφαλής του Γραφείου Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Θεσσαλίας τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά: τουλάχιστον μια ανακοπή καρδιάς ανά βδομάδα συμβαίνει στα Τρίκαλα…  Ζήτησε, δε, να συνασπιστεί ο νομός και να ζητήσει να υπάρχει γιατρός στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να σώζονται ζωές. Και, Από την πλευρά της, κ. Καρατζαφέρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και ο εκπαιδευτικός κ. Κατσουγιάννης, επεσήμαναν ότι οι δομές εκπαίδευσης θα μετάσχουν στο πρόγραμμα.  Πατρών στη συνέντευξη και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, πύραρχος Γιώργος Παπαπολύκαρπος, ο οποίος επεσήμανε τις ελλείψεις σε γνώσεις και εκπαίδευση, με αφορμή τα σεμινάρια που θα πραγματοποιήσουν πυροσβέστες, αλλά και αστυνομικοί στα Τρίκαλα.
Παρόντες ήταν και σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίοι νωρίτερα μοίραζαν φυλλάδια, ενημερώνοντας για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων,  την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την ΚΑΡΠΑ.