Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης απευθύνει δραματική έκκληση υπέρ του ΝΑΙ στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει «ως πολιτικός της Μεταπολίτευσης που υπηρέτησα την πατρίδα μου επί 40 σχεδόν χρόνια μέσα από θέσεις ευθύνης, γαλουχήθηκα με τα ιδανικά της Ευρώπης. Αγωνίστηκα για αυτά τα ιδανικά και για τις ευρωπαϊκές αξίες με σθένος και με όλες μου τις δυνάμεις καθόλη τη διάρκεια της μακρόχρονης πολιτικής μου πορείας. Δεν θα πρέπει, συνεπώς, να τα διακυβεύσουμε το με πειραματισμούς, ερασιτεχνισμούς και επικίνδυνα διχαστικά παιχνίδια που μπορούν να μας οδηγήσουν σε εθνική καταστροφή.

Τα ιστορικά επιτεύγματα και οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν πρέπει να τα "παίξουμε στα ζάρια". Αντίθετα, οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε ως "κόρη οφθαλμού". Η Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες της μεταπολίτευσης έζησε σε κλίμα ιδιαίτερης οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης ενισχύοντας τη θέση όλων των κοινωνικών στρωμάτων (αγροτών, εργαζομένων, επαγγελματιών, μισθωτών κλπ.).  Επίσης, κατόρθωσε να σπουδάσει και να μορφώσει τα παιδία της έτσι ώστε η ελληνική νεολαία σήμερα να μην μειονεκτεί από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Είναι αλήθεια πως οι καλούμενοι ευρωπαϊκοί θεσμοί επέδειξαν τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στον ελληνικό λαό. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο βαρυσήμαντο διάγγελμα του "αναγνωρίζει πολλές αδυναμίες στην λειτουργία της ευρωπαϊκής ένωσης, ενώ μίλησε για τα σοβαρά σφάλματα των εταίρων μας στην αντιμετώπιση της κρίσης". Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε στο παρελθόν ένας μεγάλος πολιτικός, ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, ότι στην πολιτική (και θα πρόσθετα εγω στη ζωή) δεν εκδικούμαστε αλλά διαμορφώνουμε τη στάση και την συμπεριφορά μας ανάλογα με το εθνικό μας συμφέρον.

Κάνω έκκληση συνεπώς προς όλους τους 'Έλληνες και τις Ελληνίδες να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η στάση μας αυτή είναι επιβεβλημένη και υπαγορεύεται από το γενικότερο εθνικό και κοινωνικό συμφέρον μας. Δεν χωρούν ΤΩΡΑ δισταγμοί. Γιατί οι καιροί ου μενετοί!