Σύσκεψη εργασίας με θέμα «Δομές και Δράσεις από τις οποίες μπορούν να ωφεληθούν οι Μονογονεϊκές Οικογένειες» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Απριλίου στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, από την αμκε Συνειρμός και το Κέντρο Συμβουλευτικής.  

Τα θέματα της σύσκεψης αφορούσαν  

-Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, το οποίο παρουσίασε η κα Ευτυχία Ασλάνογλου, Κοινωνιολόγος του Κέντρου.  

-Την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Τρικάλων, που παρουσίασε η κα Ευαγγελία Γκιουλέ, Κοινωνική Λειτουργός της Μονάδας. 

-Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη – Δράσεις προς όφελος των Μονογονεϊκών Οικογενειών, με ομιλητή τον κ.Παύλο Μπεμπέ, Εμπειρογνώμονα σε θέματα Ισότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  

Στις εργασίες συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών του Νομού Τρικάλων και η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στο ρόλο που μπορεί να παίξει ο Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών Τρικάλων όσον αφορά την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης προς όφελος των μελών του.