Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, η κακοκαιρία που πλήττει το νομό μας, τις τελευταίες ημέρες. Λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης έχει «φουσκώσει» ο Πηνειός σε πολλά σημεία και ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σε συνεργασία με την Τροχαία,  έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο μεταξύ Μεγάλων Καλυβίων και Μαγούλας Καρδίτσας.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον παραπόταμο του Πηνειού, τον «Ανάποδο», στην περιοχή του Δενδροχωρίου όπου η στάθμη του νερού έχει ανέβει αισθητά και μπορεί να υπερχειλίσει.

Επίσης μηχανήματα της Π.Ε. καθαρίζουν τις γέφυρες στον Κλοκωτό, το Ζάρκο και την Πηνειάδα προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα μιας και η βροχόπτωση συνεχίζεται.

Αν δεν αλλάξει κάτι δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το φαινόμενο με τα δεκάδες στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις ανατολικές, κυρίως, περιοχές του νομού.

Προβλήματα υπάρχουν όμως και στο ορεινό οδικό δίκτυο από τις συνεχείς καταπτώσεις βράχων και τις κατολισθήσεις. Η Π.Ε. Τρικάλων με 25 μηχανήματα που βρίσκονται επί ποδός προσπαθεί συνεχώς να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς σε πολλά σημεία.