Όλοι οι μαθητές, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον καθιερωμένο πλέον στα σχολικά δρώμενα της πόλης μας διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφιών στους μαθητές που θα φοιτήσουν στην α΄ τάξη γυμνασίου το σχολικό έτος 2015-16, θα προσέλθουν στο σχολείο την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 περίπου στις 10.30 π.μ.. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και να εξοικειωθούν με την πρωτόγνωρη γι' αυτούς διαδικασία των γραπτών εξετάσεων.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί 11.00 -13.00 μ.μ.. Περιλαμβάνει τρία αντικείμενα: Γενικές γνώσεις, Γλώσσα και Μαθηματικά. Οι μαθητές εξέρχονται από το χώρο του Αμφιθεάτρου, αφού απαντήσουν και στα τρία αντικείμενα. Το κίνητρο είναι ισχυρό, αφού πέρα από την εμπειρία συμμετοχής σε θέματα που αφορούν γνώσεις που αποκόμισαν από το δημοτικό, το ποσό της κάθε υποτροφίας είναι ίσο με τα ετήσια δίδακτρα της πρώτης τάξης γυμνασίου. Ας σημειωθεί ότι οι υποτροφίες αφορούν δύο μαθητές και οι δικαιούχοι απαλλάσσονται από την καταβολή των διδάκτρων, εφόσον φοιτήσουν στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά». Επιπλέον, πέρα από τις δύο υποτροφίες (αν ισοψηφήσουν περισσότεροι μαθητές το ποσό θα μοιραστεί ανάλογα) για τον τρίτο μαθητή σε βαθμολογία θα υπάρχει ως επιβράβευση ένας φορητός υπολογιστής (tablet). 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο του Σχολείου.

Για τις αιτήσεις αλλά και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Σχολείου καθημερινά 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. και 7.00 μ.μ. - 8.30 μ.μ. (εκτός απογεύματος Παρασκευής) και στα τηλέφωνα 24310-88600 και 24310-88601.

Τα θέματα των προηγούμενων ετών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Σχολείου http://www.athina-sch.gr