Σε κείμενο που μας στάλθηκε από την ΕΑΣ Τρικάλων αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει ο συνεταιριστικός όμιλος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων σε πανελλαδικό επίπεδο, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα (ΑγροΕΤΑΚ).

Σύμφωνα μ’ αυτά, η Ε.Α.Σ. Τρικάλων συμπεριλαμβάνεται στους 24 πρώτους συνεταιρισμούς της χώρας σε παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 28 εκ. ευρώ κύκλο εργασιών.

Σε επίπεδο ομίλου Ε.Α.Σ. Τρικάλων (συμπεριλαμβανομένης και της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ της οποίας κατέχει το 87% των μετοχών) ο κύκλος εργασιών εκτοξεύεται στα 50 εκ. ευρώ που κατατάσσουν τον συνεταιριστικό όμιλο της Ε.Α.Σ. Τρικάλων τρίτο σε επίπεδο  χώρας, μετά την «Πίνδο» και τον Α.Σ. Βέροιας.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας με δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τον ηγετικό ρόλο του Τρικαλινού συνεταιριστικού ομίλου ο οποίος σε μια κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, συνεχίζει να παράγει, να στηρίζει το εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων, να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και να προάγει την περιφερειακή οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Λιούτας ευχαρίστησε τους συνεργαζόμενους παραγωγούς και  το καταναλωτικό κοινό που εμπιστεύεται τα προϊόντά  του Ομίλου και υποσχέθηκε ότι όπως πράττει πάντα, θα συνεχίσει τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς όφελος των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως το επιτυχημένο πρόγραμμα «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ» μέσω του οποίου καθημερινά  χορηγείται δωρεάν φρέσκο γάλα σε εκατοντάδες παιδιά».