Την αντίθεσή του στο αυριανό άνοιγμα της αγοράς εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου «στέκεται δίπλα στην ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προκήρυξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου,ενάντια στην προγραμματισμένη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων (5 Απρίλη 2015), στο πλαίσιο της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νόμου (Ν.4177/13) των Σαμαρά-Βενιζέλου-Χατζηδάκη, στην κατάργηση του οποίου φαίνεται ότι δεν προχωρά η Κυβέρνηση….!

Η εμπειρία και οι μελέτες από την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές απέδειξαν ότι αυτή αποτέλεσε καταστροφικό μέτρο για το Εμπόριο και τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτό, που είδαν τη ζωή τους να διαλύεται, να γίνονται ακόμα περισσότερο λάστιχο, να δουλεύουν ακόμα περισσότερες απλήρωτες ώρες, τη μαύρη – απλήρωτη εργασία να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα και τις απολύσεις λόγω των λουκέτων να πολλαπλασιάζονται.

Τα μνημονιακά επιχειρήματα περί ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έχουν καταρρεύσει προ πολλού, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου μαζί με τους εργαζόμενους απαιτούν ΤΩΡΑ!  την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή των Βαΐων την ερχόμενη Κυριακή 5 Απριλίου!

Το Ε.Κ.Ν.Τρικάλων καταδικάζει αυτές τις πολιτικές γιατί οδηγούν στη φτώχεια, στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας και κατ΄ επέκταση στα λουκέτα στην αγορά. Είναι μονόδρομος!

Απευθύνουμε  κάλεσμα στους εργαζόμενους-καταναλωτές, να αντισταθούν σε αυτά τα καταστροφικά  σχέδια  αρνούμενοι να κάνουν τις αγορές τους αυτήν την Κυριακή»!