Το μήνυμα του ΝΑΙ μετέφερε σε πόλεις και χωριά του Νομού Τρικάλων ο Θανάσης Λιούτας. Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια των επισκέψεων για να ενημερωθούν ορθά οι πολίτες για το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου που είναι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρώπη, είτε μόνος του, είτε στο πλαίσιο κλιμακίων με άλλα στελέχη, έχει συνεχείς επαφές με πολίτες με τους οποίους μοιράζεται κοινές ανησυχίες για τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, αλλά και κοινές προσδοκίες για την  επόμενη ημέρα που θα πρέπει να ανατείλει πιο ελπιδοφόρα, πιο αισιόδοξη.

Ο κ. Λιούτας, ως άνθρωπος της αγοράς, γνωρίζει την  κατάρρευση που έφερε σ’ αυτή, η απόφαση για το δημοψήφισμα, το κλείσιμο των τραπεζών και το Capital Control που ακολούθησαν. Όπως ο ίδιος αναφέρει, «αυτή η κατάρρευση τέμνει οριζόντια και κάθετα την αγορά συμπαρασύροντας μιας σειρά επαγγελματικούς κλάδους, όπως οι αγρότες της περιοχής μας οι οποίοι δεν μπορούν να εξάγουν τα νωπά προϊόντα τους (καρπούζια, πεπόνια κ.α.) τα οποία σαπίζουν στα χωράφια με ανυπολόγιστες ζημιές γι’ αυτούς και την οικονομία».

Ο Θανάσης Λιούτας απευθύνεται στους συμπολίτες του με λόγο απλό και κατανοητό, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας», καλώντας τους «να πουν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη, με ενότητα και αποφασιστικότητα για μια καλύτερη Ελλάδα».