Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του 1ου  ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Λυκείου. Με βασικό συντελεστή τον κ. Θανάση Μιχαλάκη, ειδικό  σύμβουλο του Δημάρχου Τρικκαίων και εκπρόσωπο τύπου του Δήμου, τη  συνεργασία της φιλολόγου της τάξης κας Θεοδώρας Φαλαγκάρα, καθώς και την ενεργό συμμετοχή των  μαθητών, οργανώθηκε ένα πρότυπο εργαστήρι με θέμα «Γλώσσα και  Δημοσιογραφία».
Η «τυποποιημένη» διδακτική προσέγγιση αντικαταστάθηκε  από μία συμμετοχική και ενεργητική μαθησιακή διαδικασία, που κράτησε  αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών από την αρχή ως το τέλος. Μέσα σε  τρεις διδακτικές ώρες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, αφενός να  προσεγγίσουν με έναν εναλλακτικό, πιο άμεσο και ελκυστικό τρόπο τη  διδακτική ενότητα που αφορά την είδηση και αφετέρου να κατανοήσουν  όρους και ζητήματα σχετικά με τον ρόλο του δημοσιογράφου, τη χρήση της  γλώσσας και την εκφορά του λόγου, την εγκυρότητα και αξιοπιστία των  ειδήσεων, την κατευθυνόμενη ενημέρωση και τη δημοσιογραφική  δεοντολογία. Με παραδείγματα από την τοπική και τρέχουσα επικαιρότητα,  αλλά και τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, έγινε αναφορά στα θέματα της  δημοσιογραφικής «ταυτότητας» και της γλωσσικής ιδιομορφίας ενός  κειμένου.
 Η όλη προσέγγιση στηρίχτηκε στον διάλογο και τη μέθοδο της  καθοδηγούμενης ανακαλυπτικής μάθησης, που ενισχύει τον ρόλο και την  αυτοπεποίθηση των μαθητών, και στέφθηκε με επιτυχία, χάρη στις  γνώσεις, την αμεσότητα και τη μεταδοτικότητα του κ. Μιχαλάκη, τον  οποίο ο σύλλογος του 1ου ΕΠΑ.Λ. ευχαριστεί θερμά.