Τις αντοχές του δοκιμάζει ο νομό μας εδώ και τρεις ημέρες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει, κυρίως, τα ορεινά του νομού μας, με βασικά χαρακτηριστικά την έντονη και ισχυρή βροχόπτωση όπως και τους δυνατούς ανέμους.

Τα μηχανήματα (48 συνολικά, της Περιφερειακής Ενότητας και μισθωμένα) τρέχουν και δε φθάνουν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις κατολισθήσεις και τις καταπτώσεις βράχων στα ορεινά, αλλά και από τις υπερχειλίσεις των ποταμιών πεδινά.

Στα ορεινά, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσοχώρας και στο Βαθύρρευμα όπου ο δρόμος έκλεισε για κάποιες ώρες σήμερα το πρωί και χρειάστηκε η συνδρομή 8 μηχανημάτων για τη διάνοιξή του. Πρόβλημα υπάρχει επίσης από μεγάλη κατολίσθηση στην έξοδο της σήραγγας Μεσοχώρας προς το φράγμα, ενώ στις Λογγιές Αρματωλικού το ποτάμι έφτασε μέχρι τα σπίτια και μόνο οι σκεπές φαίνονται.

Συνεργεία επίσης άνοιξαν το δρόμο από τα Τρία Ποτάμια προς Χαλίκι και γέφυρα Αλεξίου, ενώ και το Ροπωτό δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά με κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Ανάλογη η κατάσταση και στα πεδινά λόγω των μεγάλων όγκων νερού που κατεβαίνουν στα ποτάμια με αποτέλεσμα να έχουν υπερχειλίσει μέχρι στιγμής 8.000 στρέμματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Μεγάλα Καλύβια και στο παραπόταμο του Πηνειού, τον «Ανάποδο», ενώ σε επιφυλακή είναι τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων για τις περιοχές όπως Παραπόταμος, Ρόγγια και περιοχή της Φαρκαδόνας.

Γίνεται συνεχώς καθαρισμός των γεφυρών για να αντέξουν τις μεγάλες ποσότητες νερού και σηκώνονται παντού αναχώματα.

Σύμφωνα με απογευματινή ενημέρωση της Αστυνομίας, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλοκοτού και Φαρκαδόνας αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης, πενήντα περίπου στρεμμάτων, αλλά και τμήμα της επαρχιακής οδού Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας κατακλύστηκαν με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή.

Επίσης λόγω υπερχείλισης του παραποτάμου του ποταμού Πάμισσου,  έχει ως αποτέλεσμα  την διακοπή της κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού  Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων - Μαγούλας Καρδίτσας. Η κυκλοφορία  διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.