Η Α΄ Βάρδια  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες ( ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ») του Τμήματος Παιδικής Μέριμνας & Τρίτης Ηλικίας  της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Τρικκαίων, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στα μέλη του να ζήσουν το μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων, οργάνωσε και δέχτηκε  διάφορες εορταστικές δράσεις που ήταν οι εξής:
ΤΡΙΤΗ 01/12/2015
Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου & χώρου.
ΠΕΜΠΤΗ 03/12/2015
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες τα παιδιά της πρωινής βάρδιας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» βρέθηκαν στο μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που στήνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας, στο «Μύλο των Ξωτικών», την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015. Η λαμπερή ατμόσφαιρα του χώρου ταξίδεψε προσωπικό, γονείς και παιδιά σε πραγματικά παραμυθένιους κόσμους. Ο Αϊ-Βασίλης, τα ξωτικά, οι νεράιδες και οι μάγοι των Χριστουγέννων, υποδέχτηκαν με χαρά τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά και τα ξενάγησαν στο μαγικό κόσμο του «Μύλου των Ξωτικών».
ΤΡΙΤΗ 8/12/2015
Ο Σύλλογος  Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ» πραγματοποίησε εκδήλωση στο χώρο του κέντρου που περιλάμβανε:
- κουκλοθέατρο από την κα. Ευαγγελία Γκούμα
- Χορευτικό από τον Πολιτιστικό σύλλογο Κρανιάς – Ασπροποτάμου
- Φαγητό, αναψυκτικά, ποπ-κορν  «μαλλί της γριάς» και
- Πλούσια δώρα για τα παιδιά.
ΤΕΤΆΡΤΗ 9/12/2015
Ο Ηλίας Μητσιούλας προσέφερε γεύμα στα άτομα με αναπηρίες του κέντρου εις μνήμη του Νίκου Τσαγκούλη.
ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2015
Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» παρασκεύασε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα μαζί με τα μέλη του.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/12/2015
 Η Πρωινή Βάρδια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες(ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»)  πραγματοποίησε τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του την Παρασκευή  18-12-2015 και ώρα 10:30΄ π.μ στο χώρο του κέντρου παρουσία των Γονέων.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά  χαιρετισμό από την υπεύθυνη του κέντρου
κα. Ανθή Ίτσιου. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν και οι παραβρισκόμενοι που ήταν ο  Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας και Εμπορίου κ. Χρήστος Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» κ. Σωτήριος Τσιρογιάννης και οι Υπεύθυνες της απογευματινής βάρδιας κα. Σόφη Αλεξάνδρα και κα. Μανώλη Βασιλική.
Αμέσως μετά  τα παιδιά μαζί με την βοήθεια του προσωπικού παρουσίασαν ένα πολύ τρυφερό  Μουσικοκινητικό σκέτς  με τίτλο: «Ο ΧΙΟΝΑΝΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ» της Μαριλένας  Καββαδά . Το σκετς πλαισιώθηκε από ένα όμορφο και Χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Τα άτομα με αναπηρίες –«ηθοποιοί»- έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκαλώντας έτσι συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Η γιορτή έκλεισε με ευχές για καλές γιορτές και  ένα ευτυχισμένο 2016.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12/2015
Οι δράσεις της πρωινής βάρδιας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» κλείνουν με
Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό «Άγιο Νικόλαο Εκ Μετσόβου»
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2016.