Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες το βράδυ οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στα Τρίκαλα «κατά μιας νέας συμφωνίας αντιλαϊκών μέτρων ελληνικής κυβέρνησης – δανειστών» στο οποίο μίλησε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων Σωτήρης Σωτηρόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου «οι διαδηλωτές  με τον «παρόν» τους  στην οδό Ασκληπιού, στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου διατράνωσαν μαζί με το ΚΚΕ την εναντίωσή τους στη συμφωνία – λαιμητόμο που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των δανειστών και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάτω από τις κόκκινες σημαίες τάχτηκαν υπέρ της πραγματικής ρήξης, της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, για να μπλοκάρουν παντού όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ο ομιλητής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο “όχι” στη συνεχή χρεοκοπία του, μέσα από τα εκβιαστικά διλήμματα τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών, ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει», και τόνισε ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό να διαλέξει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, που θα φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης το ζήτημα της εξουσίας.

Μετά την πολιτική ομιλία ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως : «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας έφεραν μνημόνια, για την πλουτοκρατία», «Με την δυναμή σου, απάντησε λαέ τώρα αντεπίθεση, με το ΚΚΕ», «Στη νέα συμφωνία, καμία ανοχή λύση είναι η ρήξη, με πάλη ταξική» να δονούν την ατμόσφαιρα.