Το ζήτημα των διαδικασιών και των κριτηρίων ως προς την επιλογή προσώπων που προορίζονται για τις διοικήσεις Φορέων και Υπηρεσιών του Δημοσίου, αναδείχθηκε με έντονο τρόπο σήμερα στη Βουλή.

 Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που συνεδρίασε προκειμένου να εκφραστεί γνώμη για την τοποθέτηση νέων Προέδρου και Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων διακόπηκε, καθώς η τρικαλινή κα Φωτεινή Αθανασοπούλου που είχε επιλεγεί για την Αντιπροεδρία, παραιτήθηκε.

Oπως αναφέρει η "Καθημερινή" της παραίτησης προηγήθηκε καταγγελία-αποκάλυψη από πλευράς του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ότι στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξέφραζε απόψεις οι οποίες είναι άκρως παρεξηγήσιμες.

Θα περίμενα να κριθώ από το βιογραφικό μου, που είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ελλάδα, και όχι από όσα έχω γράψει σε προσωπικές ιστοσελίδες, είπε η ίδια.

Για ποιές «απόψεις» καταγγέλθηκε; Σύμφωνα με τις σχετικές αποκαλύψεις, η κα Αθανασοπούλου έγραφε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο ψεκασμών σε βάρος των ανθρώπων, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα από γερμανικά σούπερ μάρκετ, ενώ μεταξύ άλλων «προσκαλούσε» στην Ελλάδα τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, επικαλούμενη δήλωση που του αποδίδεται πως πρέπει να εκτελούνται οι δημοσιογράφοι που δεν λένε την αλήθεια.
Η κα Αθανασοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σύμφωνα με το βιογραφικό της η ίδια αναφέρει ότι ήταν μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού (1975-1980), μέλος του Συνασπισμού (έως το 2000) και του ΣΥΡΙΖΑ (Οργάνωση Τρικάλων (2000-2001). Από το 2011 δηλώνει ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ.

Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στα Τρίκαλα και υποψήφια ευρωβουλευτής τον περασμένο Μάιο.

Κατόπιν τούτων, η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, ώστε να υπάρχει νέα υποψηφιότητα, δίπλα σ’ εκείνη του προτεινομένου Προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Ι. Τσιάλτα. Τις δύο υποψηφιότητες πρότεινε ο κ. Ευ. Αποστόλου, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.