Με κεντρικό σύνθημα «Η προσφυγιά, δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη επιβίωσης» οι Τρικαλινοί Μουσικοί, η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ Λάρισας, συνδιοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με ελεύθερη είσοδο.
"Την προσφυγιά την γνωρίζει καλά ο λαός μας από το παρελθόν, μα και το παρόν του. Όσο κι αν οι διάφοροι υπερεθνικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις χύνουν κροκοδείλια δάκρυα την ίδια στιγμή που εγκρίνουν πολέμους και βομβαρδισμούς και στηρίζουν πολιτικές που εξαθλιώνουν τους λαούς, οι εργαζόμενοι και τα μέλη των χαμηλών κοινωνικών τάξεων αισθάνονται τους "ξένους" όχι ως κίνδυνο, αλλά ως ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και υφίστανται την ίδια εκμετάλλευση", τονίστηκε ανάμεσα σε άλλα στην εκδήλωση.
Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, συγκεντρώθηκαν δεκάδες δέματα προσφορά των τρικαλινών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενεργά, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, όπως βρεφικά και παιδικά είδη, είδη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών και παιχνίδια, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη ένδυσης.