Η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Τρικάλων Νίκη Χύτα σε ευχετήριο μήνυμά της για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη αναφέρει τα εξής: «Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομε, ως συμπατριώτισα, συγχωριανή, ως πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων και ως ορθόδοξη χριστιανή, σας στέλνω τα βαθύτατα συγχαρητήρια και τις πιο ειλικρινείς ευχές για την ενθρόνισή σας, τόσο τις δικές μου, όσο και των λοιπών μελών του Δ.Σ. Αναφωνούμε "ΑΞΙΟΣ" και ευχόμαστε η διακονία σας στη Μητρόπολη Τρίκκης & Σταγών να είναι πλούσια, υψηλού ποιμαντικού έργου και πηγή πνευματικής καθοδήγησης για όλους μας.
Η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική σας εμπειρία εγγυώνται μια απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική πορεία. Εύχομαι επίσης να έχετε υγεία και δύναμη στο τόσο σημαντικό και κοινωνικό έργο το οποίο αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό των Τρικάλων.
Είμαστε σίγουροι ότι η νέα σας αποστολή θα προσφέρει πολλά στην πνευματική καλλιέργεια των πιστών μας και τα μέγιστα στο ορθόδοξο φρόνημά μας και στην κοινωνία μας. Εμείς θα σας συμπαρασταθούμε στην όλη προσπάθειά σας, για το καλό όλων μας».