Πρόταση συνεργασίας για τον Ζωολογικό Κήπο μετέφερε σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο Τρικκαίων, μαζί με τα καλά νέα για την υγεία της τίγρης που φιλοξενούταν σε αυτόν, ο Βρετανός κ. Μπαρνς.
Παρόντος του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννη Κωτούλα, του προέδρου του ΔΣ της
e-trikala ΑΕ κ. Χριστόφορου Ρόμπου και του διευθύνοντος συμβούλου της ίδιας εταιρίας κ. Οδυσσέα Ράπτη, κατατέθηκε πρόταση. Αυτή αφορά στη μετατροπή του Κήπου, - του μοναδικού στην Ελλάδα -  σε κέντρο ανάδειξης της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala, η οποία διαχειρίστηκε ζητήματα του Ζωολογικού Κήπου, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, καθώς ήδη υπάρχει σχεδιασμός για τη λειτουργία στον άλσος του Προφήτη Ηλία, ενός περιβαλλοντικού κέντρου αξιοπρεπούς, με άλλη μορφή, με έμφαση στο περιβάλλον, στη φύση, στα ζώα.
Η πρόταση του Βρετανού θα εξεταστεί, αφού πρώτα υποβληθεί ένα
business plan, δηλαδή ένα σχέδιο για το ακριβώς επιδιώκεται να γίνει. Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και αυτόν τον σημαντικό, επιδιώκει συνεργασία με φορείς και οργανώσεις, που θα μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκεκριμένων δημοτικών δράσεων. Κυρίαρχο ζητούμενο, η ενίσχυση του προς δημιουργία Περιβαλλοντικού Κέντρου, με ελληνική χλωρίδα και πανίδα, προκειμένου να μπορεί να είναι επισκέψιμο.