Στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 6, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάγο, σχολίασε το προσφυγικό ζήτημα και τις επικείμενες εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης.

Όσον αφορά το ζήτημα των προσφύγων, που φτάνουν στη χώρα μας από εμπόλεμες περιοχές και πολλοί εξ’ αυτών χάνονται στη πορεία, δεν είναι επαρκής μόνο η αναγνώριση του προβλήματος, αλλά και κινήσεις προς την αντιμετώπιση του. Αρχικά, ας αναγνωρίσουμε ότι  είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό, που καιρό τώρα έχει λάβει οικουμενικές διαστάσεις.  Οι θλιβερές εικόνες από τους πνιγμούς τόσων αθώων ανθρώπων πρέπει να κινητοποιήσουν όλο τον κόσμο που με ένα δίκτυ αλληλεγγύης να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους αρχικά να επιβιώσουν και σε δεύτερο επίπεδο να γίνουν δεκτοί από χώρες  όπου μπορούν να βρουν εργασία μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Στη χώρα μας, η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εισήγαγε για πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο μεταναστευτικής πολιτικής με σκοπό να πιέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, να πάρει μέτρα ενάντια στους διακινητές ανθρώπινων ψυχών και να μπουν οι βάσεις προς την επίλυση του προβλήματος.

Για τις εκλογές είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της έχουν σκοπό να ακολουθήσουν μία πολιτική απολύσεων και μέτρων σκληρότερων από τα υφεσιακά μέτρα της συμφωνίας. Χωρίς αντισταθμιστικά. Αυτή είναι η πολιτική τους τοποθέτηση, ο άγριος νεοφιλελευθερισμός και τα πάντα ιδιωτικά.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α παλεύει με παράλληλο πρόγραμμα ισοδύναμων, στη δύσκολη συμφωνία που έχουμε να εφαρμόσουμε, να πέσει το βάρος όχι στα λαϊκά στρώματα, αλλά σε όσους όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν σε καθεστώς διαφθοράς και φοροδιαφυγής. 

Κερασάκι στη τούρτα! Και επίσημα, δια στόματος της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών.

Ο καθένας μας μπορεί να κρίνει ποιοι εκπροσωπούν το παλιό πολιτικό σκηνικό και ποιοι τις ριζοσπαστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία.