«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παλέψει με τις αδυναμίες και τον αυτισμό που τον διακρίνει, και να σταματήσει να αντιμετωπίζει με ιδεοληπτικό τρόπο την πραγματικότητα, γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα στη μεταμνημόνιο εποχή, εφαρμόζοντας πολιτική του 1980», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην Ευαγγελία Μπαλτατζή και τον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. «Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη το τελικό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος τις επόμενες δεκαετίες, αλλά και για το δημοσιονομικό κενό που οφείλεται στην δωδεκάμηνη θητεία της» πρόσθεσε, «και εκτιμώ ότι σήμερα στη βουλή δεν έχουμε κάποια πρόταση», συμπλήρωσε ο βουλευτής.
«Οι εισφορές για το 2016 ήταν ένα δισεκατομμύριο λιγότερες σε σχέση με το 2015», ανέφερε, «και το ερώτημα είναι πώς το ασφαλιστικό με το δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει και τη μεγάλη ανεργία θα είναι βιώσιμο τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
Σε ερώτηση εάν η Νέα Δημοκρατία έχει απάντηση για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι: «το σχέδιο είναι η οικονομία και εάν διώχνεις τους επενδυτές, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να δώσεις τα επόμενα χρόνια και στις επόμενες γενεές, το επίπεδο των συντάξεων των σημερινών. Όταν σήμερα υπάρχουν επενδύσεις που παγώνουν και επενδυτές οι οποίοι φεύγουν, όταν η Τουρκία έχει δέκα εργοστάσια χρυσού, όπως και η Νορβηγία αλλά και το Αμβούργο, και εμείς δεν θέλουμε ούτε ένα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την χώρα», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι: «όλοι συμμετείχαν σε αυτό που συμβαίνει στη χώρα σήμερα, με μερίδιο ευθύνης αναλογικά σε αυτόν που κυβέρνησε περισσότερο, αλλά όταν έγιναν προσπάθειες και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ για εξομάλυνση του ασφαλιστικού συστήματος, είχαν επαναστατήσει τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης και της αριστεράς».
Σε ερώτηση, εάν η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αύξησης των εισφορών ή υπέρ της μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σκρέκας δήλωσε, ότι: «είναι υπέρ της διόγκωσης της οικονομικής δραστηριότητας που θα φέρει αύξηση των εισφορών» και σημείωσε ότι: «δεν μπορεί να ζητάς από τους ίδιους που έχουν εξαντληθεί τα προηγούμενα χρόνια να συνεισφέρουν κάτι παραπάνω, γιατί ακόμη και εάν γίνει αυτό στην κορυφή της πυραμίδας, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και πολλοί που είναι στη βάση αυτής».