Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα της κοινής συμμετοχής στην πανελλήνια κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Παρευρέθηκαν οι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, κ. Καλέας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών – Εμπόρων, κ. Αγγελάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Γιαγιάκος, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων και το Επιμελητήριο Τρικάλων αποφάσισαν την συμμετοχή στην κινητοποίηση με συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων στις 10 π.μ. και στάση εργασίας έως 11:30 π.μ.
Τα τελευταία έξι χρόνια δεχόμαστε μια άδικη και χωρίς προηγούμενο επίθεση. Οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεοκοπία. Μας αφανίζουν με την αύξηση της κάθε μορφής φορολογίας (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος). Μας κυνηγούν ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μειώνουν συνεχώς συντάξεις και παροχές υγείας - πρόνοιας, οδηγώντας μας στην δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα, την ίδια ώρα που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν σε κλείσιμο, χαρίζουν χρέη και παρέχουν προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να πάρει μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 με κλείσιμο των καταστημάτων ως τις 11:30 π.μ. και συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων στις 10 π.μ.
Διεκδικούμε:
•    Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής φόρου.
•    Μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό με πάγωμα των ληξιπρόθεσμων χρεών και ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.
•    Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που μας οδηγούν στα λουκέτα και την εξαθλίωση.