Τρικαλινοί μέσω της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αποδέσμευση Λογαριασμών» βρέθηκαν σήμερα στο δημαρχείο Τρικκαίων, προχωρώντας μάλιστα στη συνέχεια και σε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τρικαλινούς που μέσω της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αποδέσμευση Λογαριασμών» θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Ο κ. Παπαστεργίου άκουσε με προσοχή τα όσα τέθηκαν, με κυρίαρχο, το αίτημα να επιστραφούν χρήματα και να αποδεσμευθούν λογαριασμοί.
Ακολούθως, εξήγησε αναλυτικά και απαντώντας σε κάθε χωριστή ερώτηση, τα όσα ο Δήμος έπραξε. Συγκεκριμένα,
- αναφέρθηκε στο ότι τηρήθηκε η νομιμότητα και τα όσα ορίζονται για τέτοιες περιπτώσεις,
- επεσήμανε ότι ο Δήμος δεν ταυτίζει αριθμούς ΑΦΜ με πολίτες,
- τόνισε ότι οι οφειλέτες και η αποπληρωμή των οφειλών αυξάνουν την ανάγκη για σύναψη δανείου
- γνωστοποίησε ότι από το μέχρι τώρα υψηλό εισπραχθέν ποσό, το 50% προέρχεται από μόλις τρεις οφειλέτες
- επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξουμε τακτική ως πολίτες
- έδωσε έμφαση στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος να εξυγιανθεί και να ορθοποδήσει
- γνωστοποίησε τους κινδύνους για τους ίδιους τους δημότες, από ενδεχόμενη κατάρρευση του Δήμου. Επί της ουσίας, ο Δήμος θα τεθεί υπό εποπτεία και θα αυξήσει αναγκαστικά πια, τα δημοτικά Τέλη.


Σε ειδικότερα ζητήματα, τόνισε τη δυνατότητα που δίνουν συγκεκριμένες διατάξεις, για να περιοριστεί η κατάσχεση σε μικρότερο ποσό ή ποσοστό. Αυτό συμβαίνει μετά από αιτιολογημένη απόφαση εκείνου που την επέβαλλε, σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και την ΠΟΛ 1092/03.04.2014, και αφού συντρέχει σειρά προϋποθέσεων.
Στη συνέχεια και μετά από πιο ειδική διαλογική συζήτηση, ορισμένοι από την Πρωτοβουλία πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων, με τον ίδιο να συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα.