Eνα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι η έγκριση της νέας διαδρομής του διαδρομής του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος «CityMobil2», της κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

Η υπεύθυνη διεθνής συντονιστική και τεχνική ομάδα έχει επισκεφθεί την πόλη των Τρικάλων, δύο φορές το τελευταίο δίμηνο και έχει προταθεί η βέλτιστη διαδρομή την οποία θα ακολουθήσουν τα αυτοματοποιημένα οχήματα χωρίς οδηγό στο κεντρικό οδικό δίκτυο των Τρικάλων.

Η διαδρομή καλύπτει τις παρακάτω οδούς: Αφετηρία στον προαύλιο χώρο των παλαιών φυλακών Τρικάλων/Μουσείο Τσιτσάνη, πορεία επί της οδού Καλυψούς, δεξιά στην Τερτίππης, δεξιά στην Καρδίτσης, συνέχεια στην Καποδιστρίου, δεξιά στην Κοραή, δεξιά στην Αμαλίας (μετά τη γέφυρα), αριστερά στη Νέλσων, δεξιά στη Στρ. Σαράφη, δεξιά στη Διονυσίου, δεξιά στη Γαριβάλδη, αριστερά στην Όθωνος (μετά τη γέφυρα), πορεία ευθεία έως τον προαύλιο χώρο των παλαιών φυλακών Τρικάλων/Μουσείο Τσιτσάνη και τερματισμός της κυκλικής διαδρομής.

Η διαδρομή επιλέχθηκε με βάση τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος που αφορούσαν σημεία ενδιαφέροντος και εξυπηρέτησης των πολιτών (τουριστικά αξιοθέατα, δημόσιες υπηρεσίες), και κυρίως την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των πολιτών.