Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της διαδρομής, στην οποία θα κυκλοφορήσουν τα 6 λεωφορεία, ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ, στους επόμενους μήνες στην πόλη μας. Το έργο αρχικά περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της διαδρομής σε πλάτος 2,8 m και μήκος 3,4 m, πάνω στην οποία θα κινούνται τα οχήματα.

Η οδός Καρδίτσης, η Καποδιστρίου, η Αμαλίας, η Ιακωβάκη και η Όθωνος, θα δημιουργήσουν την κυκλική διαδρομή, η οποία σε δεύτερη φάση ( μέσα Ιουλίου ) θα διαχωριστεί από την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.

Από την 1η Ιουλίου, 2 οχήματα, με συνοδεία, καθημερινά θα καταγράφουν τη διαδρομή. Στόχος είναι, όλες οι υποδομές για την ασφαλή κυκλοφορία τους να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, έτσι ώστε τον Αύγουστο να κυκλοφορούν σε πραγματικές συνθήκες, και την 1η Σεπτεμβρίου να δοθούν για 6 μήνες στη χρήση του κοινού.

Η e-Trikala A.E. επειδή αντιλαμβάνεται πως οι τεχνικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην καθημερινότητα όλων μας ζητά την κατανόηση από τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους επισκέπτες. Υπενθυμίζει, δε, την παγκόσμια προβολή της πόλης μας μέσα από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτούμενο, ερευνητικό και παγκόσμια καινοτόμο έργο με την ονομασία CityMobil2.

Η πιθανή ταλαιπωρία όλων μας, ας μετατραπεί σε χαμόγελο υπερηφάνειας, και η συγγνώμη που οφείλουμε να σας ζητήσουμε προκαταβολικά, ας αξιολογηθεί στο τέλος του έργου, συνεκτιμώντας την προβολή της πόλης, την αύξηση στην επισκεψιμότητάς της, αλλά και τις υποδομές που θα παραμείνουν για χρήση των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

e-Trikala A.E.