Ολοκληρώθηκε ο εκτενής κύκλος ομιλιών και συναντήσεων του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη στον Νομό Τρικάλων. Ο Αν. Γενικός Γραμματέας συνοδεύονταν από τους βουλευτές του Νομού Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλο και Χρίστο Σιμορέλη καθώς και από μέλη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.   Oπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου το πρόγραμμα των επισκέψεων περιελάμβανε το μεσημέρι της Παρασκευής συναντήσεις και διεξοδική συζήτηση για τον αγροκτηνοτροφικό κλάδο, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα», ενώ το απόγευμα οι περιοδείες ολοκληρώθηκαν με συναντήσεις με φορείς του αγροτικού κόσμου, καθώς και με μία μεγάλη εκδήλωση – συζήτηση στο Ζάρκο Τρικάλων.

Στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στον αγροτικό συνεταιρισμό Καλαμπάκας, τόσο ο Αν. Γενικός Γραμματέας, όσο και οι βουλευτές του Νομού υπογράμμισαν ότι σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης παραμένει η στέρεη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις και κατευθύνσεις για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που ταλανίζουν τους παραγωγούς, ενώ κατέστη σαφές σε όλα τα επίπεδα ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με επιμονή για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.  

O Αν. Γενικός Γραμματέας και οι βουλευτές είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν στα Τρίκαλα με την Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων και να αναλύσουν τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα θέματα της ποιοτικής γεωργίας και της οικολογίας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των κυβερνητικών προτάσεων για τον αγροτικό χώρο στο Ζάρκο Τρικάλων. Η συζήτηση που ακολούθησε με τους πολίτες του χωριού εξελίχθηκε σε πλούσια ανταλλαγή απόψεων, τόσο για τα κρίσιμα βήματα που απαιτούνται για την ελληνική αγροτική παραγωγή, όσο και για άλλα τρέχοντα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συνομιλεί τακτικά με τους φορείς του αγροτικού κόσμου του Νομού Τρικάλων, ενώ παραμένει προσηλωμένος στην άμεση και στενή σχέση που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια με τους πολίτες. Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα σταματήσει να μάχεται για την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα.