Την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου (6.30΄ μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών ενδιαφέρουσα διάλεξη, που διοργανώνει η Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Ν.Τρικάλων. Θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Το αληθινό ‘21».

Ο π.Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία στη δυτική θεολογία, στην ιστορία και στην κοινωνιολογία. Από το 1984 έως το 2007 διετέλεσε καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε ιστορία και πνευματικό βίο της «καθ’ ημάς ανατολής», ιστορία και θεολογία της λατρείας και βυζαντινή ιστορία. Κατά την τριετία 2004-2007 χρημάτισε κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής. Εκτοτε είναι ομότιμος καθηγητής.

Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία (Οικουμενικό Πατριαρχείο). Από το 1975 αναπτύσσει ποιμαντικό έργο στον πανεπιστημιακό ναό Άγιος Αντίπας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Για την Ευρώπη μας με αγάπη», «Δοκίμια ορθόδοξης μαρτυρίας», «Εκκλησία και πολιτεία στην ορθόδοξη παράδοση», «Ελληνισμός και Ορθοδοξία», «Παράδοση και αλλοτρίωση».

Πολυάριθμα είναι και τα άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων «Ανάσταση: η νέκρωση του θανάτου μας», «Στο στόχαστρο των λαϊκιστών το μάθημα των Θρησκευτικών», «Ιωάννης Καποδίστριας, ο πολιτικός-μάρτυρας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού», «Ορθοδοξία και φανατισμός».

Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα διαλέξεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Στα Τρίκαλα έχει μιλήσει και άλλες φορές στο παρελθόν.