Σε ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Αχ. Λιούτας ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου  αναφέρει τα εξής:

Συνάδερφοι αγρότες,

Η ημέρα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου θα πρέπει να μας βρει αποφασισμένους να μην διακινδυνεύσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Γι’ αυτό λέμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Λέμε ένα βροντερό ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Στο δημοψήφισμα κρίνεται το παρόν και το μέλλον μας. Δεν  πρέπει να παρασυρθούμε σε επικίνδυνες επιλογές. Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις που αποτελούν περισσότερο από  το 56% του εισοδήματός μας.  Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την ελληνική παραγωγή η οποία βασίζεται στην στήριξη της Ενωμένης Ευρώπης.

Συνάδερφοι,

Ήδη αυτές τις ημέρες της αβεβαιότητας ο αγροτικός τομέας υφίσταται ένα ισχυρό πλήγμα. Χιλιάδες τόνοι νωπών αγροτικών  προϊόντων, όπως πεπόνια, καρπούζια,  σαπίζουν στα χωράφια επειδή είναι κλειστές οι τράπεζες και δεν μπορούν να γίνουν ομαλά εξαγωγές. Χιλιάδες αγρότες θα υποστούν ένα βαρύ οικονομικό πλήγμα το οποίο θα στερήσει από τους ίδιους και τις οικογένειές τους το απαραίτητο εισόδημα για να ζήσουν και να παράξουν και την επόμενη χρονιά.  Ήδη έχουμε ένα πρώτο δείγμα των ολέθριων  συνεπειών της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η υποψία της εξόδου από το ευρώ και της απομόνωσης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Με την ψήφο μας στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την πλήρη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας.

Συνάδερφοι,

Την 5η Ιουλίου λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην παραγωγική Ελλάδα. Η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος πρέπει να μας βρει ενωμένους και αποφασισμένους να κρατήσουμε την Πατρίδα όρθια.