Συνεχίζεται από την Δήμο Τρικκαίων η επικόλληση ειδοποιητηρίων σε εγκαταλειμμένα οχήματα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης των Τρικάλων. Μέσω αυτών, αρχίζει η διαδικασία απομάκρυνσής τους σύμφωνα με τη νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου κυρίαρχος στόχος του Δήμου, η απελευθέρωση χώρων στην πόλη, για τη στάθμευση οχημάτων, για την εξάλειψη φαινομένων μόλυνσης, για τη λήξη της πρακτικής, τα εγκαταλειμμένα οχήματα να μετατρέπονται σε χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.
Ηδη έχουν επικολληθεί περίπου 70 ειδοποιητήρια, σε μια «σάρωση» περιοχών της πόλης, βάσει προγράμματος.
Ομως, παρατηρείται το φαινόμενο, αρκετοί να ξεκολλούν τα ειδοποιητήρια. Η αρμόδια Υπηρεσία Δημοτικού Ελέγχου επισημαίνει ότι, ακόμη κι αν κάποιος σκίσει ή ξεκολλήσει το έγγραφο, η σχετική έκθεση αυτοψίας έχει γίνει. Αυτό σημαίνει ότι η χρονική διάρκεια για την απομάκρυνση του οχήματος ισχύει κανονικά, καθώς το όχημα έχει καταγραφεί. Οπότε, ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι η συνδρομή στην απελευθέρωση δημόσιων χώρων είναι μια διαδικασία που χρειάζεται τη συμβολή όλων. Εξάλλου, ήδη οι παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους είναι ορατές, με την απελευθέρωση των πεζοδρομίων στις οδούς Κανούτα και Καλαμάτα, αλλά και με δράσεις για τοποθέτηση κολωνακίων ή κατασκευές ή βαφές διαβάσεων σε σημεία της πόλης.
Για τους λόγους αυτούς, οι επικολλήσεις ειδοποιητηρίων θα συνεχιστούν, όχι μόνο σε όσα οχήματα έχουν μέχρι σήμερα επισημανθεί, αλλά και σε όσα γνωστοποιούνται στην αρμόδια Υπηρεσία Δημοτικού Ελέγχου (τηλέφωνα επικοινωνία 2431353556-557-558).

Υπενθυμίζεται ότι  η διαδικασία που προβλέπει ο σχετικός νόμος, για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων είναι η ακόλουθη:

- Η αρμόδια υπηρεσία επικολλά ένα τυποποιημένο αυτοκόλλητο ειδοποίησης για τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να το μετακινήσει εντός 15 ημερών
- Αν το όχημα έχει πινακίδα, ακολουθείται η διαδικασία εύρεσης του ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται να το μετακινήσει σε ιδιωτικό χώρο. Αν δεν έχει πινακίδα, ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία της Α.Δ. Τρικάλων, για το συγκεκριμένο όχημα.
- Σε περίπτωση μη εύρεσης ιδιοκτήτη ή μη μετακίνησης του οχήματος σε διάστημα άλλων 30 ημερών (σύνολο 45 ημέρες), το όχημα περνά στην κατοχή του Δήμου
- Ο Δήμος από την 46η ημέρα δικαιούται να μετακινήσει το όχημα και αυτό να παραμείνει σε αποθηκευτικό χώρο για άλλες 10 ημέρες.
Αμέσως μετά, το όχημα οδεύει προς ανακύκλωση.
Τηρείται, επίσης, φάκελος για κάθε όχημα, προκειμένου να υπάρχει το πλήρες ιστορικό των ενεργειών του Δήμου.
Είναι ευνόητο, λοιπόν, ότι η από τον νόμο ενέργειες που εφαρμόζονται, αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, στη μείωση πιθανών ρυπογόνων εστιών, στην ουσιαστική συμβολή στην εύρεση χώρων στάθμευσης.