Mέσα στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα προκηρυχθεί μετά τις εκλογές, ξεχωριστή θέση κατέχουν οι 4.300 θέσεις με σύμβαση εργασίας στα σχολεία για άνεργους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου και πτυχιούχους από 14 ειδικότητες

Μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα γίνουν προσλήψεις ανέργων σε υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε θέσεις απασχόλησης που αφορούν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Αντικείμενό του προγράμματος είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, επιστάτες/τριες, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, σχολικοί νοσηλευτές, συνοδοί σχολικών λεωφορείων, οδηγοί σχολικών λεωφορείων.

Οι ανωτέρω ειδικότητες απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς Επίβλεψης (Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Το προσωπικό αυτό προβλέπεται να απασχοληθεί για 6,5 μήνες.

Στο νομό Τρικάλων, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα καλυφθούν συνολικά 39 θέσεις.

Ειδικότερα:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Επιστάτης/Επιστάτρια (ΔΕ) 2

Σχολικοί Βοηθοί (ΔΕ) 6

Ψυχολόγων (ΠΕ) 2

Κοινωνικών Λειτουργών (ΤΕ) 2

Νοσηλευτών (ΤΕ) 1

Βοηθητικών Εργασιών Καθαρισμού (ΥΕ) 1

Τραπεζοκόμος ΥΕ) 4

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Γενικών Καθηκόντων (ΔΕ) 7

Διοικητικών Γραμματέων (ΔΕ) 4

Ψυχολόγων (ΠΕ) 1

Κοινωνικών Λειτουργών (ΤΕ) 1

Γενικών Καθηκόντων (ΥΕ) 8

Αιτήσεις

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την έκδοση της προκήρυξης, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στον δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, ενώ μετά τη συμπλήρωση τους οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα πρέπει να τις αποστείλουν στον Οργανισμό μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων, http:// ait.oaed.gr/