Mαθητές της Β΄ τάξης του 1ου γυμνασίου Τρικάλων, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή μαθητικών Στέλιο Αμπράζη, μετέβησαν χθες στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με σκοπό να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα: «Τι ύψος έχει το μεγάλο έλατο στην κεντρική πλατεία; Μπορούμε να το βρούμε με όσα μάθαμε στα μαθηματικά;»

Οι μαθητές των τμημάτων Β2, Β3 και Β4 εφάρμοσαν μέρος των μαθηματικών τους γνώσεων από την τριγωνομετρία. Εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, αναλαμβάνοντας ρόλους, ώστε να δώσουν απάντηση στα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Στόχοι αυτής της δράσης ήταν οι μαθητές, μέσα από την αναφερόμενη εμπειρία, να κατανοήσουν ότι: α) τα μαθητικά μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις δικές μας, ανθρώπινες, απορίες ή ερωτήσεις β) τα μαθηματικά λύνουν προβλήματά μας, γ) τα μαθητικά είναι ένα αρκετά χρήσιμο γνωστικό εργαλείο, που είναι καλό όταν το κατέχουμε, δ) τα μαθητικά είναι η γλώσσα που εκφράζει και ερμηνεύει τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Τελικά, οι μαθητές όλων των τμημάτων χρησιμοποιώντας επίγειες μετρήσεις και μαθηματικές γνώσεις, έδωσαν απαντήσεις. Κατάφεραν να υπολογίσουν το ζητούμενο ύψος, το οποίο είναι 25 μέτρα.