Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ animation και η Agora Κινουμένων Σχεδίων "αniμαsyroς", ταξιδεύουν στην Ελλάδα και ο πρώτος σταθμός τους είναι τα Τρίκαλα.
Μάλιστα, η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, David Pearce, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου του Δήμου Τρικκαίων, στην έναρξη του διήμερου φεστιβάλ.
Παρόντες, επίσης, ο μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας των Η.Π.Α., Todd Pierce, αλλά και ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Roberd Sanders.
Με τη συμμετοχή μικρών παιδιών, που αγαπούν τα κινούμενα σχέδια και μεγαλύτερων σε ηλικία τρικαλινών, που αγαπούν το animation ως μορφή κινηματογραφικής τέχνης, ξεκίνησε στα Τρίκαλα, το πρώτο ταξίδι του animaσυρος.
Ο κ. Pearce, τόνισε τη σημασία αυτής της μορφής τέχνης για τον κινηματογράφο και για τη χώρα τους, ενώ εκθείασε την ομορφιά της πόλης των Τρικάλων και την τρικαλινή φιλοξενία.
Από την πλευρά του, νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, είπε ότι το Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων ατόνησε και θα χρειαστεί η αναβίωσή του, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα προβολής των μορφών τέχνης.
Ο εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ της Σύρου, Βασίλης Καραμητσάνης, τόνισε την ουσία το ταξιδιού και την ανάγκη αυτό να προβληθεί σε περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Το συριανό ταξίδι συνεχίζεται το Σάββατο. Συγκεκριμένα:

Ωρες 10.00 - 12:00 μ.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί, με προβολές ταινιών για παιδιά που θα πλαισιωθούν με δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης πάνω στην τέχνη της εμψύχωσης.

Ωρες 19.00- 22:30

Προβάλλεται αφιέρωμα στον σπουδαίο ανεξάρτητο αμερικανό δημιουργό Patrick Smith με προβολές των σημαντικότερων ταινιών του από το 2000 έως σήμερα. Το Πανόραμα κλείνει το βράδυ με την προβολή της πρόσφατης ταινίας The Boxtrolls (2014), του Studio Laika, που «άνοιξε» ως πανελλήνια πρεμιέρα την περσινή μας διοργάνωση στη Σύρο με μεγάλη απήχηση στο κοινό!

*Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.