Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιλέγει να προβάλλει την ιρανική ταινία «Ένας Χωρισμός». Το φιλμ θα προβληθεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 21.45 στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Ασγκαρ Φαραντί παρουσιάζει την πολύπλοκη εξουσία του τρίπτυχου «κράτος, θρησκεία, οικογένεια» - αλλά… στο Ιράν - και πώς αυτό διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, την προσωπική ηθική και τις σχέσεις των ανθρώπων. Η ταινία «Ένας Χωρισμός» βραβεύτηκε με την Χρυσή Άρκτο στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου.

Σύμφωνα με την υπόθεση η Σιμίν θέλει να φύγει ενώ Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος. Ή μήπως το 'ξερε; Χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ αιχμαλωτίζεται σε έναν ιστό από ψέματα και κοινωνικές αντιδικίες που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.

Info

Σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί

Παίζουν: Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι, Σαχάμπ Χοσεϊνί, Σαρέχ Μπαγιάτ, Σαρίνα Φαρχαντί, Μπαμπάκ Καριμί, Μερίλα ΖαρέϊΛεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι, Σαχάμπ Χοσεϊνί, Σαρέχ Μπαγιάτ, Σαρίνα Φαρχαντί, Μπαμπάκ Καριμί, Μερίλα Ζαρέϊ 

Έτος: 2011

Διάρκεια: 123΄

Έγχρωμη: Ναι

Χώρα: Ιράν 

Γλώσσα: Περσικά