Κοινή δράση, για κοινό σκοπό, με αφορμή ένα παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα. Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων και το «δίκτυο αλληλεγγύη για όλους», ενώνουν τις φωνές τους για έναν κοινό σκοπό: την αγορά φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων, με αφορμή το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη φαρμάκων, διοργανώνεται προβολή ταινίας, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 21:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στον μύλο Ματσόπουλου. Θα προβληθεί η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας ιταλική ταινία, «Terraferma», που πραγματεύεται μια ιστορία στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα.
Η προβολή είναι δωρεάν για όλους. Οσοι, όμως, επιθυμούν να μετάσχουν προαιρετικώς στην αγορά φαρμάκων, θα μπορούν να προσφέρουν χρήματα σε δημόσιο κουμπαρά, καθώς δεν επιτρέπεται η επίδοση ποσών στις Κοινωνικές Δομές. Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν τα φάρμακα που οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Φαρμακείου θα καταλογογραφήσουν. Η δράση είναι σημαντική, καθώς υπάρχει και αυτή η πλευρά της κρίσης. Και μάλιστα, μιας κρίσης που εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους: από τη μετανάστευση και την προσφυγιά, μέχρι την υγεία και τη σίτιση.
Τίτλος: Terraferma 
Σκηνοθεσία: Emanuele Crialese
Σενάριο: Emanuele Crialese, Vittorio Moroni
Πρωταγωνιστούν: Filippo Pucillo, Donatella Finocchiaro, Giuseppe Fiorello, Mimmo Cuticchio, Martina Codecasa, Timnit T., Filippo Scarafia, Claudio Santamaria
Διάρκεια: 88'
Ετος: 2011
Χρώμα: Έγχρωμο
Γλώσσα: Ιταλικά – Σικελικά
Ειδικό Βραβείο Της Επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας: Terraferma – Emanuele Crialese (Italy)
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης: Ειδικά για αυτή την προβολή 21.30 μ.μ.
Είσοδος δωρεάν, προαιρετική η προσφορά χρημάτων για το Κοινωνικό Φαρμακείο.
*Με τη στήριξη του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων