Η νέα αρχή για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, αλλά και η αγάπη, ως τρόπος ξεπεράσματος των δυσκολιών, μπλέκονται αξιοθαύμαστα στην ιταλική βραβευμένη ταινία που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Από τις μακρινές χώρες των προηγούμενων ταινιών, σε ένα ιταλικό διαμαντάκι, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, η ταινία «Συννεφιές με Λιακάδα» δίνει τον τόνο για έναν ύμνο στην αγάπη με φόντο τη κρίση και τις τραγικές της επιπτώσεις. Εξάλλου, «η απάντηση είναι ο άνθρωπος, όποια κι αν είναι η ερώτηση»…
ΥΠΟΘΕΣΗ
Αυτή είναι η ιστορία της Έλσα (Μαργκερίτα Βούι) και του Μικέλε (Αντόνιο Αλμπανέζε), ενός ευκατάστατου ζευγαριού που χαίρει κοινωνικής εκτίμησης. Έχουν μια κόρη είκοσι χρόνων και μια εύκολη ζωή, η οποία άνετα επιτρέπει στην Έλσα να αφήσει την καλά αμειβόμενη δουλειά της για να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της: να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά «θρανία» και να πάρει το πτυχίο της στην Ιστορία της Τέχνης. Όμως, αυτή ακριβώς την υπέροχη στιγμή, ολόκληρος ο κόσμος τους γυρίζει ανάποδα και, πριν καν να το καταλάβουν, έχουν πιάσει πάτο. Ο Μικέλε αναγκάζεται να της ομολογήσει πως εδώ και δυο μήνες τον έχουν απολύσει από την επιχείρηση την οποία πριν αρκετά χρόνια ίδρυσε ο ίδιος. Και να ‘ταν μόνον αυτό; Το ίδιο τους το σπίτι βγαίνει στο σφυρί, ώστε να εξοφλήσουν τα χρέη που ο, σχεδόν ανύπαρκτος πια τραπεζικός τους λογαριασμός, αδυνατεί να καλύψει.
Ο Σίλβιο Σολντίνι είναι γνωστός στην χώρα μας από το 2000 και το ‘Ψωμί και Τουλίπες’. Τον ξανασυναντήσαμε το 2004 με το «Η Αγκάτα και η Καταιγίδα». Η ταινία διέπρεψε στα ιταλικά βραβεία κινηματογράφου, γνωστά ως David di Donatello Awards. Πήρε τα βραβεία πρώτης και δεύτερης γυναικείας ερμηνείας για τις Margherita Buy και Alba Rohrwacher, αντίστοιχα. Ήταν υποψήφια για ακόμα πέντε βασικά, μαζί και της καλύτερης ταινίας.
Info
Τίτλος: Giorni e Nuvole
Πρωταγωνιστούν:  Margherita Buy, Antonio Albanese, Giuseppe Battiston, Alba Rohrwacher, Carla Signoris
Σκηνοθεσία: Silvio Soldini
Σενάριο: Silvio Soldini, Doriana Leondeff, Francesco Piccolo, Federica Pontremoli
Ετος: 2007
Χώρα: ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ
Γλώσσα: ΙΤΑΛΙΚΑ
Διάρκεια: 116'
Εικόνα: ΕΓΧΡΩΜΗ 1,85:1
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Πηγή: pcv-films.blogspot.gr, myfilm.gr
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.